7 ok, ami Ferenc pápát a legmenőbb egyházfővé emeli
Sokszor szakít a tradíciókkal
Kiáll a melegek mellett, elfogadja az ateizmust és lábat mos a raboknak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A XVI. Benedek után március 13-án megválasztott Ferenc pápa már az első lépésével meglepetést okozott, hiszen pápaként olyan nevet vett fel Assisi Szent Ferenc után, amit addig még nem használtak. Nyilatkozata szerint olyan egyházat szeretne, ami kiáll a szegények, a béke és a teremtett világ védelmében.

A néhány hónapja a római katolikusok vezetőjeként ismert Ferenc pápa már többször is felhívta magára a figyelmet formabontó tetteivel és megnyilvánulásaival. Nem költözött be például a pápai lakosztályba, hanem maradt a vatikáni Szent Márta-házban, halad a korral és elég sokat twitterezik.

Sokan gondolják, hogy Ferenc pápa a szerénységéről híres, és elveti a képmutató formaságokat. A másik oldal éppen ezt a tulajdonságát túl gőgösnek találja, mert szerintük így a pápa felülírja az ezeréves hagyományokat.

Országok, ahol legális a melegházasság

Az angol királynő, II. Erzsébet július 17-én aláírta a melegek közötti házasságkötés engedélyezéséről szóló törvényt. Korábban Dániában, Hollandiában, Belgiumban, Spanyolországban, Kanadában, a Dél-afrikai Köztársaságban, Norvégiában, Svédországban, Portugáliában, Izlandon, Argentínában, Uruguayban és legutóbb Amerikában hoztak hasonló döntést.

Ezt is szeretjük