Nyilvánosan meztelenkednek a japánok, és ez senkit sem zavar
A muszlimok szerint viszont a csador az erotikus.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az, hogy mi számít erotikusnak, ki mikortól számít érettnek, és hogyan tekintenek a szexualitásra az adott társadalomban, nagymértékben kultúrafüggő.

Bár Amszterdam híres vörös lámpás negyedéről, és a pornófilmeknek is nagy hagyományai vannak kontinensünkön, Európa például a japánok szerint kifejezetten prűd, ha a szexualitásról van szó.

Míg Amerikában teljesen természetes, ha egy 18 éves hajadon rendszeres szexuális életet él, addig ez a muszlimok szemében főbenjáró bűnnek számít.

A csador, mint szexuális tárgy

A muszlimoknál a nők kötelesek beborítani a testüket tetőtől talpig, amikor a nyilvánosság előtt mutatkoznak. A hollywoodi színésznők néhány molekulányi fekete ruhában jelennek meg, melyet sokkal inkább arra terveztek, hogy felizgasson másokat, mintsem, hogy elfedjen bármit is.

A hollywoodi nők azt állítják, hogy muszlim társaik szexuális rabként élnek. A muszlimok pedig úgy érzik, hogy az igazi rabok a hollywoodi színésznők, ráadásul szerintük ezzel csak az ördögöt kísértik, a muszlimok szerint ugyanis a test kitakarásával ezt érik el a nők. Előbbiek már azzal képesek hatni a férfiakra, ha a bokájukat vagy a csuklójukat látni engedik - nem kell, hogy nap mint nap kívánatossá tegyék magukat.

Tudtad?
Egy néhány évvel ezelőtti felmérés szerint minden második izlandi tart otthon vibrátort, míg Vietnámban csupán minden huszadik. Orgazmusban az olaszok a legjobbak, és állítólag a finnek és a kínaiak között akad a legkevesebb olyan, aki rendszeresen eléri az orgazmust.

Meztelenkedés igen, csók semmiképp

Japánban gyakori dolog, hogy az emberek meztelenre vetkőznek, és együtt fürdenek, mindenfajta szégyenérzet nélkül. Ott senki sem tartja ezt a fajta nyilvános meztelenkedést erotikusnak, viszont azt el sem tudják képzelni, hogy két japán embert nyilvános helyen csókolózáson kapjanak. A mi társadalmunkban majdnem ennek az ellentéte érvényes, mivel a csókolózás teljesen normális, de a nyilvános meztelenkedés egyenesen törvénybe ütköző cselekedet.

Tudtad?
A nyári olimpiákon az orosz - egyébként heteroszexuális - férfitornászok gyakran azzal pecsételték meg kiváló eredményeiket, hogy szájon csókolták egymást.

Gyermeknemzés, mint az érettség jele

Los Angeles keleti részének spanyol kultúrkörében vannak olyan férfiak, akik nem tekintik érettnek magukat addig, amíg nem ejtettek teherbe egy nőt. Ehhez hasonlóan vannak olyan - spanyolos beütésű - nők, akik nem érzik jól magukat, amíg nem szültek gyereket.

Húsz mérfölddel nyugatabbra viszont, a Csendes-óceánPalisades és Malibu szigetén egy tinipár legkevésbé a terhességre vágyik. Gyakran folyamodnak tehát abortuszhoz, ha mégis megtörténne a baj.

Míg tehát a malibui terhes nők amiatt aggódnak, hogy a terhesség miatt elveszíthetik a kemény munkával kialakított, esetenként már anorexiásnak tűnő alakjukat, addig a terhes spanyol nőket a teljesség érzése járja át, amikor megtudják, hogy babát várnak.

A maszáj vendégszeretet

Ha egy messziről érkezett maszáj idegen betér egy másik maszáj faluba, akkor állítólag annak a férfinak lesz a vendége, akinek kunyhóját a maszáj idegen kiszemeli. Az idegen napokig lakhat a kunyhóban, amelynek tulajdonosa általában néhány feleségét is felkínálja neki, hogy ne unatkozzon addig se, amíg a faluban tartózkodik. Ha pedig esetleg gyermek is születik a vendégeskedésből, az a falué lesz.Cikkünk megírásában Paul Joannides A nemi örömszerzés enciklopédiája című könyve segített.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük