Így szelfiznek a profik: 4 tipp, hogy bombázónak látszódj a fotókon
Sok mindenen múlik, hogy jól sikerül-e a szelfi. A legfontosabb tényezőket mutatjuk be.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szelfizni jó buli, hiszen életed bármelyik jelentős vagy kevésbé jelentős pillanatát megörökítheted ilyen formában.

Ám szelfi és szelfi között is lényeges különbség van, amit nem feltétlenül old meg egy egyszerű szűrő. Ahhoz, hogy az önarckép jól sikerüljön, már a fotózásnál is érdemes résen lenni, nemcsak a szerkesztésnél.

Állj a fénnyel szembe!

Ahogyan egy profi fénykép esetében is sok múlik a fényviszonyokon, úgy a szelfi esetében sem mindegy, milyen megvilágításból fotózod magad. Mindig úgy állj, hogy a nap vagy az egyéb fényforrás előtted legyen, körülbelül szemmagasságban veled, ugyanis ha az arcod hátulról kapja a fényt, az árnyékot vet rád. Ha viszont szemből esik rád a fény, az kiemeli a vonásaidat és az előnyös oldaladat.

Válassz egyszerű hátteret!

Ha az Eiffel-toronynál akarsz szelfit csinálni, akkor a háttér nyilván lényeges, mégis, a legtöbbször jobb az egyszerűségre törekedni, ha magadat fotózod. Például elég kellemetlen az, hogyha a háttérben látszódik, mekkora rendetlenség van a szobádban, ahogyan a fürdőszobai katyvasz sem túl szép látvány. Inkább próbálj meg valami egyszínű, letisztult falfelületet választani, ami nem vonja el rólad a figyelmet.

Viselkedj természetesen!

Tudjuk, hogy a szelfi lényege pont az, hogy megmutasd magad valamilyen különleges szituációban, ugyanakkor próbálj természetességre törekedni minden tekintetben.

Egy fotó ugyanis akkor lesz jó, ha semmi mesterkéltség nem látható rajta, vagyis ha a hétköznapokban alig sminkelsz, akkor a szelfi előtt se kenj több réteg vakolatot magadra. Sőt, a pózolást is hagyd a profikra, mert ez sem áll jól mindenkinek. Egy-egy grimasz még belefér, de a legjobb, ha szimplán csak mosolyogsz a képen.

Picit profilból

A jó szelfi nem közvetlen közelről készül, és nem szemből mutat, hanem inkább egy picit távolabbról, hogy a mellkasod is látszódjon, illetve némileg profilból. Az arc és a mellkas ilyen formájú vonala sokkal természetesebbnek hat, mint ha szemből fotózkodnál. Ugyanakkor az is igaz, hogyha túl közelről fényképezel, és magasabbról, mint a szemed vonala, akkor a fejed sokkal nagyobbnak fog látszani, és a többi arcvonásod is felerősödik.

Ezt is szeretjük