Félelmetes módszerrel stresszelik a nőket szakítás után egyes férfiak
Egyre fontosabb, hogy a szakítás az okoseszközökön is megtörténjen.

frusztralt-no-okostelefon
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Egyesült Államokban egyre több nő hívja a különböző segélyvonalakat azért, mert a volt élettársa a lakásába telepített különböző okoseszközökön keresztül zaklatja. A G DATA arra figyelmeztet, hogy a szakítás részeként ma már érdemes minden eszközt a gyári állapotára visszaállítani, majd a hozzájuk tartozó jelszavakat lecserélni.

A volt feleség hálószobájának lehűtése 15°C-ra vagy éppen felmelegítése 30°C-ra - mindkettő egyszerűen megtehető az internetre csatlakoztatott okos légkondicionáló-berendezés segítségével, amelyet az elköltözött férj távolról irányíthat a telefonjára telepített alkalmazással. De meg lehet változtatni a számzáras ajtó vagy a riasztóberendezés kódját, lehet módosítani a termosztát beállításait, lekapcsolni a világítást, vagy akár elindítani a locsolórendszert.

Már itthon is előfordult

A lapátra tett férfiak igen kreatívak, amikor kellemetlenkedésről van szó. A problémára a New York Times hívta fel a figyelmet cikkében, amely hangsúlyozza, hogy elsősorban a nőket érinti a zaklatásnak ez az új formája. A helyzetet tovább árnyalja, hogy a McKinsey tanácsadócég jelentése szerint az okosotthonok népszerűsége folyamatosan növekszik, és a házaknak, lakásoknak egyre több része vezérelhető távolról.

A G DATA magyarországi képviselete hazai esetekről is tud: egy nőt például úgy zaklatott volt élettársa, hogy az éjszaka közepén különböző rockzenéket kezdett el lejátszani a ház audiórendszerén. Az esetekben általában közös, hogy az okosotthont nem a nők, hanem a technológia iránt rajongó férfiak alakították ki. Mivel az eszközöket ők állították be, ezért az ő jelszavukkal lehet a beállításokat megváltoztatni, a házban maradt nők pedig a legtöbbször teljesen tanácstalanok abban, hogy mit kellene tenniük.

A szakértők hangsúlyozzák, hogy ma már minden elválásnak részét képezi az informatikai válás is. Szakítás után érdemes lecserélni a levelezéshez és a közösségi oldalakhoz tartozó jelszavakat, beállítani a kétlépcsős azonosítást. Ezután következhet a wifi jelszavának megváltoztatása, a router gyári állapotra történő visszaállításához akár az internetszolgáltató segítségét is kérhetjük.

A különböző okoseszközökkel - légkondicionálóval, termosztáttal, hangrendszerrel - egyesével is foglalkozni kell. Ha ezek felhőszolgáltatásokhoz csatlakoznak, akkor a fiókok jelszavát is le kell cserélni, vagy teljesen új felhasználót kell létrehozni. Ha pedig a fenti lépések nem működének, akkor érdemes az eszközöket áramtalanítani, és szerelőt hívni hozzájuk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az elektronikus szakítás lépései

  1. Cseréljük le az összes fontos jelszavunkat, például a levelezéshez, közösségi oldalakhoz.
  2. Az okoseszközökhöz tartozó felhőszolgáltatásokban készítsünk új felhasználói fiókokat.
  3. Ha a fenti lépések nem működnek, akkor áramtalanítsuk az okoseszközt, vagy hívjunk szerelőt.
  4. Ügyeljünk arra, hogy minden eszközön megváltoztassuk a beállításokat.

Nézd meg ezt is - Ez a 17 éves lány lesz az első ember, aki a Marsra léphet

Alyssa Carson már egészen kicsi kora óta tudja, hogy egyszer űrhajós lesz belőle. Még most is csak 17 éves, de már évek óta részt vesz a NASA kiképzőprogramjában, hogy 2033-ban, amikor esedékes lesz a Mars-expedíció, ő lehessen az első ember, aki a vörös bolygóra lép.

Ezt is szeretjük