Szaddám Huszein titkos kísérletei a földönkívüliekkel
Meglepő véletlenek
A összeesküvés-elméletek hívei szerint UFO-kat rejtegetett otthonában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1998. december 16-án világító rakéták repültek Bagdad egére. A Szaddám Huszein ellen folytatott, épp aktívabb periódusába érő lassú harc az első Öböl-háború óta folyt. Az iraki fővárosra mért légi csapást, a Sivatagi róka hadműveletet az Öböl-háborúhoz hasonlóan a CNN tévétársaság kameráin keresztül világszerte emberek milliói figyelhették élőben.

1998. december 16-án UFO-kat véltek felfedezni az iraki lakosok

A CNN a híradások mellett felvett egy Bagdad felett keringő repülő csészealjat is. A felvételeken a konspirációelméletek hívei szerint tisztán látszott, ahogy a jármű kitér a légvédelem lövedékei elől.

Gyorsan mozgó tárgyak

Az esetet a repülő csészealjak létét bizonyító újabb szilárd tényként ünnepelték az UFO-kkal foglalkozók, de ennél is jelentősebbnek bizonyult az összeesküvés-elméletek világában. Egyre többen hiszik, hogy az UFO-k iraki megjelenése és az Egyesült Államok 2003-as iraki inváziója között szoros kapcsolat van.

Az iraki létesítmények folyamatos angol és amerikai bombázása és a repülős járőrözés Észak-Irak polgári repülés számára tiltott övezetében bőven szolgáltatott vadászpilóták általi UFO-megfigyeléseket és magyarázat nélkül maradt radarészleléseket olyan gyorsan mozgó tárgyakról, amelyeket földi berendezés nem képes produkálni.

Egyes jelentések szerint a szövetséges haderők harcba is keveredhettek repülő csészealjakkal az Öböl-háborúban, azt gondolva, hogy az egy iraki harci gép. 1998-ban pedig állítólag az Egyesült Államok légiereje lelőtt egy ismeretlen eredetű légi járművet Szaúd-Arábiában.

A lezuhanás helyén élőket - pedig hivatalosan csak egy vadászgépről volt szó - eltávolították a körzetből, amíg az amerikai hadsereg mérnökkülönítménye a további vizsgálatokhoz fel nem kutatta a roncs összes darabját.

Ennek ellenére a lakosok megfigyelték, hogy a lezuhant gép kerek volt, és egyáltalán nem volt látható motorja és szárnya, de arról is beszámoltak, hogy még a meglehetősen nagy darabok is pihekönnyűek voltak.

Szaddám vendégül látta őket?

A történet váratlan fordulatot vett, amikor orosz hírszerzési források azt sugallták, hogy Irakban lezuhant egy idegen űrhajó, és Szaddám mérnökei az azon használt technológiák lemásolásával kísérleteztek. A kezdetben légből kapottnak tűnő információval kapcsolatban aztán sorban láttak napvilágot az újabb hírek, ezek között voltak olyan jelentések, amelyek szerint a jármű utasait Szaddám a legbiztonságosabb palotájában helyezte el. Ezután a Zab-folyó völgyében élők az égen feltűnő, furcsa éjszakai fényekről, táncoló szellemekről kezdtek beszélni, és állítólag szaporodtak a furcsa halálesetek is.

Nyugtalanító részletek

Miután az Államok hadserege megérkezett Bagdadba, mindent porig zúztak. Azonban a háborúban csodálatos módon épségben maradt Szaddám otthona, még a 101. hadosztály ágyúzárótüzében, illetve a Zab-folyó völgyében folyó rendszeres bombázásai alatt is, amikor Qalaat-e-Julundi erődjét - Szaddám házát - ostromolták.

Az összeesküvés-elméletek hívei szerint az idegenek Szaddám otthonában laktak
A Zab-folyó völgyében fekvő ház meglepő módon megúszta a támadásokat

Az UFO-hívők a Draco-rendszer hüllőalkatú idegen lényeit gyakran gyanúsítják azzal, hogy szoros kapcsolatokat ápolnak a Föld kormányzó elitjének tagjaival. A gyakran látott szürkék állítólag hadban állnak, ezért a dracóiak arra ösztönözhették a földi szövetséges kormányokat és haderőiket, hogy derítsék fel a Szaddám által bújtatott szürkék tartózkodási helyét. Ennek fedezésére szolgált a háború, ami még mindig jobb, mint ha a dracóiak iszonyatos erejét kellett volna megvillantani Irakban.

A leghomályosabb pont

Zakarias Sitkin, egyike azon keveseknek, akik le tudják fordítani az ősi sumér ékírást, hisz abban, hogy a szövegek elmondják, hogy a sumér civilizációt miképp segítette egy fejlettebb faj. Az annunakik - sumérul a név annyit tesz, mint akik a mennyből jöttek a Földre - létezése is azt mutatja, hogy nem Szaddám az első uralkodó a vidéken, akit földönkívüliek segítenek. Bár mindez csak összeesküvés-elmélet.

Képek: en.wikipedia.org, Saddam Hussein szócikk, Jjron; ref.kodoom.com, Kurdsitan szócik.

Cikkünk megírásában David Southwell és Sean Twist Rejtélyes esetek - A legérdekesebb összeesküvés-elméletek című könyve segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Hiszel az összeesküvés-elméletekben?

OLVASD EL EZT IS!

piros ufo
  • földönkívüliek
  • összeesküvés-elmélet

Akiket elraboltak az UFO-k

radar kepernyo
  • földönkívüliek
  • összeesküvés-elmélet

Anglia tagadja a rejtélyes UFO-leszállást

Ezt is szeretjük