3 jel, ami mutatja, hogy sündisznó költözött a kertbe: meglepően jótékony vendég a háznál

A kertben megannyi állat fordul meg nap mint nap, ám annak külön jelei vannak, hogyha sündisznó portyázik éjjelente az udvaron.

sündisznó kertben

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon sok állat él a vadvilágban, mely már egyre jobban összefonódik az emberek világával. Rengetegen fordulnak meg a kertekben, az ökoszisztémának kifejezetten jót tesz a magas diverzitású élővilág.

Olyan fajoknak nyújt életteret akár egy pici zöld terület is, melynek tagjai egyre csak fogynak, ilyenek a sündisznók. Érdemes figyelni a jelekre, hogy egy kis tüskés vendég költözött a birtokra.

Az összegyűjtött levélkupac

A sünök kifejezetten szeretnek sötét, védett helyeken aludni. Hogyha az összegereblyézett leveket valami állandóan széttúrja, erős a gyanú, hogy egy sündisznó ólálkodik a kertben. 

Ha észreveszed az új lakót, sokat segítesz neki azzal, hogy nem szeded fel az összes levelet, hanem hagysz neki egy kis helyet, ahol a hidegebb időszakokban meghúzhatja magát. Az avarégetés kifejezetten rosszat tesz nekik, könnyen bent éghetnek, miközben észrevétlenül pihennek.

Az árulkodó ürülék

Többfajta ürülék található a kertekben, különböző méretű, formájú, melyekből következtetni lehet, mi hagyta maga után. A süniké olyan, mint a macskáké, csak kisebb, és oválisabb alakú. Ha ilyeneket találsz, erős a gyanú, hogy laknak a közelben vagy az udvarban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha a szomszédoknál is van

Hogyha már a szomszédoknál is felbukkantak sünök, akkor szinte száz százalék, hogy a te kertedben is mászkálnak. Ezek az állatok nem szeretnek sokat caplatni, a szükséges táplálékokat mindig a közelben szedik össze. 

Kamera

Ha biztos szeretnél lenni abban, milyen aprócska vendégek portyáznak az udvarban, érdemes felszerelni egy éjjellátó kamerát, hiszen a sündisznók éjjeli állatok. Igen hasznos vadászok, sok kártékony lénytől, csigáktól szabadítják meg a kertet.

Egy cica és egy süni között szövődött a legszebb barátság, amit mostanában láttunk

Elképesztően aranyos barátság köttetett egy bengáli macska és egy süni között. A cukiságmérő garantáltan ki fog akadni mindenkinél.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük