Véletlenül lett a világ legismertebb mémje a fiú - Így néz ki ma, 13 év múltán
Sammy fotóját édesanyja töltötte fel a Flickrre, és álmában sem gondolta, hogy ennyire népszerű lesz.

succes-kid
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínűleg naponta többször is szembe jönnek veled az interneten olyan mémek, melyeken jót nevetsz - de legalábbis mosolyogsz. A morcos macska és Leonardo DiCaprio mellett bizonyára számtalanszor befutottál már a Success kid - ’sikerkölyök’ - különböző feliratokkal ellátott verzióiba.


A képen látható Sammy Griner a CNN szerint valószínűleg az internet leghíresebb babája, akinek fotója nem egyszerűen internetes mém lett, a képet még a Fehér Ház is használta bevándorlási reformjához, Sammy családjának pedig egy súlyos egészségügyi probléma megoldásában segített.

Ő a Success kid

A kép, melyen a kisfiú határozott arckifejezéssel ökölnyi homokot szorongat - illetve próbál enni -, 2007-ben készült. Sammy édesanyja, Laney Griner töltötte fel a fotót a Flickrre. A kép kezdettől fogva nagy népszerűségnek örvendett, az első felirat hozzá az „Utálom a homokvárakat” volt, mely arra utalt, hogy a fiú épp egy másik gyerek homokvárát tette tönkre. Később a kép értelmezése az apró személyes győzelmek, az öngratuláció irányába mozdult el, így vált ismertté Success kid néven. A képen látható fiú, Sammy Griner ma már 14 éves.

Sammy Griner 2007-ben és 2020-ban
Sammy Griner 2007-ben és 2020-ban
Fotó: youtube.com

Fotója világszerte ismertté vált, Barack Obama elnöki stábja 2013-ban még egy bevándorlási reformkampány részeként is használta - természetesen a szülők engedélyével. Ám végül a mém használata vegyes fogadtatásban részesült a Twitteren.

A cikk az ajánló után folytatódik


Két évvel ezután, 2015-ben a Griner család számára is kapóra jött a mém. Az édesapának, Justin Grinernek ugyanis veseátültetésre volt szüksége, melyhez 75 ezer dollárt kellett összegyűjteniük. Bár felesége Laney Griner először vonakodott a GoFundMe kampányhoz társítani fiuk fotóját, végül mégis ebben látták a megoldás kulcsát. A Success kid mém végül néhány nap alatt több mint 83 ezer dollárt hozott a családnak, melynek köszönhetően 2015 augusztusában az édesapa, Justin Griner sikeres vesetranszplantáción esett át.

Bébi Yoda-mémek

A mémmé válást a Csillagok háborúja szereplői sem úszták meg. Mutatjuk a The Mandalorian címmel futó websorozatban felbukkanó bébi Yodát, mely megmozgatta a mémgyártók fantáziáját.

Ezt is szeretjük