Véletlenül lett a világ legismertebb mémje a fiú - Így néz ki ma, 13 év múltán

Sammy fotóját édesanyja töltötte fel a Flickrre, és álmában sem gondolta, hogy ennyire népszerű lesz.

succes-kid

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valószínűleg naponta többször is szembe jönnek veled az interneten olyan mémek, melyeken jót nevetsz - de legalábbis mosolyogsz. A morcos macska és Leonardo DiCaprio mellett bizonyára számtalanszor befutottál már a Success kid - ’sikerkölyök’ - különböző feliratokkal ellátott verzióiba.


A képen látható Sammy Griner a CNN szerint valószínűleg az internet leghíresebb babája, akinek fotója nem egyszerűen internetes mém lett, a képet még a Fehér Ház is használta bevándorlási reformjához, Sammy családjának pedig egy súlyos egészségügyi probléma megoldásában segített.

Ő a Success kid

A kép, melyen a kisfiú határozott arckifejezéssel ökölnyi homokot szorongat - illetve próbál enni -, 2007-ben készült. Sammy édesanyja, Laney Griner töltötte fel a fotót a Flickrre. A kép kezdettől fogva nagy népszerűségnek örvendett, az első felirat hozzá az „Utálom a homokvárakat” volt, mely arra utalt, hogy a fiú épp egy másik gyerek homokvárát tette tönkre. Később a kép értelmezése az apró személyes győzelmek, az öngratuláció irányába mozdult el, így vált ismertté Success kid néven. A képen látható fiú, Sammy Griner ma már 14 éves.

Sammy Griner 2007-ben és 2020-ban
Sammy Griner 2007-ben és 2020-ban
Fotó: youtube.com

Fotója világszerte ismertté vált, Barack Obama elnöki stábja 2013-ban még egy bevándorlási reformkampány részeként is használta - természetesen a szülők engedélyével. Ám végül a mém használata vegyes fogadtatásban részesült a Twitteren.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció


Két évvel ezután, 2015-ben a Griner család számára is kapóra jött a mém. Az édesapának, Justin Grinernek ugyanis veseátültetésre volt szüksége, melyhez 75 ezer dollárt kellett összegyűjteniük. Bár felesége Laney Griner először vonakodott a GoFundMe kampányhoz társítani fiuk fotóját, végül mégis ebben látták a megoldás kulcsát. A Success kid mém végül néhány nap alatt több mint 83 ezer dollárt hozott a családnak, melynek köszönhetően 2015 augusztusában az édesapa, Justin Griner sikeres vesetranszplantáción esett át.

Bébi Yoda-mémek

A mémmé válást a Csillagok háborúja szereplői sem úszták meg. Mutatjuk a The Mandalorian címmel futó websorozatban felbukkanó bébi Yodát, mely megmozgatta a mémgyártók fantáziáját.

Ezt is szeretjük