Megható okból fedte fel kilétét az egyik legismertebb mém: imádja érte az internet
A white guy blinking, vagyis a fehér fickó pislog című mém arcaként világhírűvé vált férfi a lehető legjobb célra használja ismertségét.

meglepodott nok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma már senki sem lepődik meg azon, ha hétköznapi személyek egy jól elkapott pillantását vagy mozdulatát a következő napon már internetes mémként látja viszont. Ugyanakkor az emberek valódi kiléte legtöbbször rejtve marad a nagyközönség előtt.

Az egyik ilyen a pislogó fickó, vagy inkább a "Te meg miről beszélsz?"-mém, ami egy gif, és mindössze annyi látszik rajta, hogy egy férfi zavartan pislog, és teljesen bolondnak nézi a kérdezőt. Ám azt már sokáig csak legközelebbi ismerősei tudhatták, hogy egy bizonyos Drew Scanlon rejtőzik a mém mögött.

Az ember a mém mögött

Scanlon még korábban, a Sky Newson beszélt arról, hogy az egész dolog szórakozásnak indult, merthogy a munkahelyén rendszeresen készítettek hasonló vicces GIF-eket. Csakhogy ez volt az első, ami ki is került a netre.

blinking white guy.gif

Nem kellett sok idő hozzá, hogy rájöjjön, ismertségét pozitív értelemben is kiaknázhatja, és ezáltal több nehéz sorsú emberen segíthet. Scanlon ezért adománygyűjtésbe kezdett a szklerózis multiplexben szenvedő betegek javára. Tette mindezt egyszerre megható és zseniális módon.

Majdnem 200 kilométert biciklizett

Scanlon minden évben részt vesz egy jótékonysági kerékpárversenyen, amit a szklerózis multiplex nevű betegség ellen küzdő National Multiple Sclerosis Society alapítványnak szerveznek. Idén szeptember 21-22-én eltekert San Franciscóból Wineba, miközben átszámítva több mint tíz és fél millió forintot gyűjtött.

- Ha mindenki, aki valaha találkozott a rólam készült mémmel hozzájárulna pár dollárral a kezdeményezéshez, keményen odapiríthatnánk ennek az alattomos betegségnek - írja a kampány oldalán, ahol egyébként egy kattintással bárki adakozhat. És hogy hogy fest a férfi a valóságban? Hát így:

Érdekességképp: a San Francisco és Wine közötti távolság 120 mérföld, több mint 193 kilométer. Mint kiderült, a 33 éves férfi személyes okokból gyűjt éppen a szklerózisos betegeknek, ugyanis két családtagja is érintett a betegségben.

Kiemelt kép: Getty Images

Keanu Reeves Disney-hercegként

Az amerikai művész fogta a legismertebb Disney-mesék ikonikus páros jeleneteit, és a rajzokon a hercegeket Keanu Reeves-re cserélte: így akar tisztelegni az 54 éves színész előtt, aki a siker ellenére is visszafogott és alázatos maradt.

Ezt is szeretjük