Mintha 10 órát aludtál volna
Turbózd fel a pihenést!
Mi az a social spa? Hallottál már róla, de nem tudod, pontosan mit jelent? Részletek az új irányzatról!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Régen a görögök és a rómaiak, de még a törökök is, a pihenés mellett közösségi életük színtereként tartották számon a fürdőiket. A nagy gonddal kialakított fürdőkben bizony nemcsak a forróságban kifáradt tagjaikat frissítették fel, vagy pihentették meg az államügyek körül forgó gondolataikat, hanem a szociális kapcsolattartásra is sokszor itt találtak időt. Miért ne tanulnánk el ismét valami jó dolgot az ókoriaktól?

Római kori fürdőház az angliai Bath városában

A rohanó napjaidba te is alig tudod belezsúfolni mindazt, amit szeretnél? 24 óra helyett minimum 48 órás napok kellenének, hogy haladj a karriereddel, jusson idő a párodra és a kicsikre is, de szeretnél mozogni, feltöltődni és a barátaiddal is találkozni? Ezt időben összezsonglőrködni valóban nem könnyű!

De ha ötvözöd a kellemest ezúttal a kellemessel, akkor nyert ügyed van: szervezd össze a szauna- vagy masszázsprogramodat a barátnőkkel, és beszéljétek ki magatokból a felgyülemlett élményeket, feszültséget okozó nehéz helyzeteket egy fürdőben, miközben sejtjeid is kipihenhetik magukat.

Töltődj fel közösségben!

Nálunk a wellness a csöndes pihenéssel rokon fogalom, ahol mindenki visszahúzódik saját világába. Ezt az elcsöndesedést is igényli szervezetünk, ahogy a jó beszélgetést és nevetést is, így érdemes időnként közösségben lazítani. Számos kutatás igazolta már, hogy ha kibeszéled magadból a fejedben kavargó gondolatokat, és jókat nevetsz a barátokkal, vagy új oldalát fedezed fel ismerőseidnek, annak nagyon pozitív hatása van, és felfrissíti lelkedet. Akkor pedig duplán hatásos lesz a lazítás, ha egy kiadós szaunázás vagy masszázs utáni lazítás közben van erre lehetőséged.

Magyarországon elsőként az Oriental Spa Wellness- és Fitneszközpont vezette be a social spa fogalmát és gyakorlatát. A tematikus napokon hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel pihenheted ki magad, és élvezheted barátnőid társaságát. Szerdánként a Ladies Clubon kimondottan a hölgyeket várják ingyenes konzultációval a dietetikussal és a személyi edzővel. A gyerekeket pedig nyugodtan a spához tartozó Bongo Kids Club játékbirodalom gondjaira bízhatod, amíg szépülsz és felfrissülsz.

Szerencsére már Magyarországon is vannak olyan helyek, ahol szerveznek szaunaszeánszokat és közösségi spaprogramokat, így te is kipróbálhatod, hogy neked való-e ez a műfaj.

Ezeken az alkalmakon egyszerre lazíthatsz és töltődhetsz fel barátnőid, családtagjaid körében, miközben az aktuális történéseket is nyugodtan kibeszélhetitek. Kiegyensúlyozott és fitt maradhatsz, miközben a szociális életed sem zuhan vissza a nullára - igazi win-win helyzet. A hűvös évszakban pedig külön jót fog tenni, ha extrán kényezteted magad ezekkel a közös programokkal.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2625888&banner=2625889&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük