Ha ilyen SMS-t kapsz, nehogy rámenj! A szokottnál veszélyesebb csalási módszer kezdett el terjedni

Ismerős telefonszámmal dolgoznak a csalók.

GettyImages-501096532

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hihetetlen módon terjednek a különböző SMS-es csalások, de szerencsére a legtöbb próbálkozásról néhány átolvasás után könnyen megállapítható, hogy valami nem stimmel velük.

Az elmúlt napokban azonban felbukkant egy új csaló SMS, ami elég megtévesztő lehet, számolt be a 24.hu.

SMS csalás

Az új SMS-ek feltehetőleg egy csomagküldő szolgálat nevében íródnak, és arra kérik az üzenet fogadóját, hogy kattintson az általuk megadott linkre, és frissítse a tétel címét 24 órán belül, különben visszaküldik a rendelést a kézbesítési központnak. 

Bár az ilyen üzenetek elég tipikusak az adathalász csalóknál, ráadásul a szövegben helyesírási hibák is vannak, egy dolog elég mégis meggyőzővé teszi az SMS-t.

GettyImages-1130523814
Fotó: Chainarong Prasertthai / Getty Images Hungary

A 24.hu által idézett beszámoló szerint ugyanis az SMS egy olyan telefonszámról érkezett, ami valódi rendelések esetén szokta jelezni, ha egy csomag átvehető. 

Ha ilyen jellegű üzenetet kapsz, nagyon óvatos légy, még akkor is, ha egy hitelesnek tűnő számról érkezik! Ha mégis rákattintanál az SMS-ben megadott linkre, semmiképp ne add meg az adataid! Érdemes a netes átverésekben kevésbé jártas ismerősöket és családtagokat is figyelmeztetni erre a veszélyes csalási módszerre. 

Lélegzetelállító, ahogy beborítja a köd a magyar határközeli tájat: festeni sem lehetne szebbet ezeknél a fotóknál

Nem mindennapi képek!

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük