Így tartsd meg az állásod!
4 garantáltan sikeres módszer
Brit kutatók felfedezték azt a 4 módszert, amellyel garantált, hogy nem rúgnak ki a közeljövőben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell keményen dolgoznod azért, hogy megtartsd az állásod. Nem kell állandóan a munkáddal törődnöd azért, hogy kedveljen a főnök. Elég, ha csak azt a látszatot kelted - azt azonban tökéletesen!

Hogy mindez hogyan lehetséges, és melyik az a négy módszer, amellyel biztosra mehetsz? Eláruljuk a siker titkát!

Tedd magadévá a főnöki alapelveket!

Ha megérted a főnök indíttatásait és motivációs tényezőit, könnyebb lesz elviselni látszólag irritáló cselekedeteit. Ha pedig el tudod viselni, nem is fogsz küzdeni ellenük, így nagy valószínűséggel az állásodat is megőrizheted.

Miért nem reggel ad munkát a főnök az alkalmazottainak?

Mert csak elmegy tőle a kedvük, hiszen úgy érzik majd, hogy az egész napjuk rámegy a feladatok elvégzésére. Egy jó főnök ezért mindig megvárja a délután öt órát, és csak akkor adja ki a feladatokat. Ettől ugyanis az alkalmazottak el lesznek ragadtatva, és kihívásnak érzik majd a határidős feladatot. Ez az egyébként dögunalmas napjaikat kicsit színesebbé teszi.

Miért érezteti mindig, hogy sürgős a feladat?

Az ideális főnök azért hangoztatja tíz percenként, hogy mennyire sürgős a meló, mert csupán érdeklődik, hogy hogyan haladnak vele az alkalmazottak. Figyelmes, hiszen felszabadítja alkalmazottait az emlékezés terhe alól azáltal, hogy ötvenszer mondja el, hogy mennyire sürgős munkáról van is szó.

Ne vedd fel a telefonodat!

Ha azt akarod, hogy a főnököd elfoglalt, ügybuzgó alkalmazottnak lásson, soha ne vedd fel a telefonodat, ha van üzenetrögzítőd. Ha nincsen, semmiképpen ne vedd fel. Az emberek nem azért hívnak, hogy megkérdezzék, hogy vagy, vagy mert a semmiért cserébe valamit adni akarnak neked - azért hívnak, mert nekik kell valami.
Ez a valami biztos azt jelenti, hogy fáradoznod és dolgoznod(!) kell valamin. A befolyásos ember nem veszi fel a telefonját. Próbáltad már hívni Norvégia királyát vagy a Pápát, netán az Amerikai Egyesült Államok elnökét közvetlen vonalon? Ha nem veszed fel a telefonodat, olyan érzést keltesz a hívóban, hogy idődet értékesebb dolgokkal töltöd valahol máshol.

Az irodában iratokkal megpakolva közlekedj!

Az iratokkal mászkáló személyek szorgalmas dolgozó benyomását keltik, mintha mindig fontos megbeszélésekre mennének éppen. Legegyszerűbben a jó öreg mappával érheted el ezt a hatást.
Kitömheted kedvenc magazinoddal, adóbevallással, otthoni költségvetéseddel, vagy éppen kinyomtatott pimasz viccgyűjteménnyel, amit a barátod küldött át e-mailben.

Három dolgot mindenképpen tudnod kell az iratcipeléssel kapcsolatban.

  • Az üres kézzel járkáló ember biztosan ebédelni megy.
  • Az újsággal járkáló ember vagy a mellékhelyiségbe indult éppen, vagy a fogadóirodába.
  • A látszólag fontos iratokkal járkáló ember biztosan a tárgyalóba megy. Ha a mappán a bizalmas szó feltűnően megcsillan, akkor a hatás még ennél is nagyobb lesz.

Áldozd fel életedet és barátaidat a munkád oltárán!

Gondolkoztál már azon, hogy a főnöknek miért van egyre több exfelesége? Általában azért, mert helyesen ítéli meg a dolgok fontossági sorrendjét, és a családja rovására inkább a munkára koncentrál. Ezért ő a főnök, nem?
Nagyon egyszerű oka van annak, hogy a cég elvárja tőled, aggályoskodás nélkül elfogadd az alapelvet: másik házastársat vagy családot bármikor találhatsz - de másik munkát nem olyan könnyen.
Elvárható tehát, hogy egész életedet a munkádnak szenteld. Odaadóan kell dolgoznod értelmetlenül hosszú órákon át, és ha a feladatodról van szó, minden mást félre kell tenned. Ha tehát meg akarod tartani az állásod, itt az ideje hanyagolni az otthoniakat.

Felejtsd el, hogy kiveszel egy kis szabadságot, hogy elmehess drága, elhunyt anyád temetésére, eszedbe se jusson, hogy meglátogatod a gyerekedet az intenzív osztályon. Gondolj csak bele: ezeknek az apró kis fényűzéseknek az anyagi hátterét képtelen lennél megteremteni az állásod nélkül.

Cikkünk a Hogyan hazudd, csald és lopd fel magad a csúcsra című könyv alapján készült.

Azt hiszed, hogy becsületesen elvégzett munkádért tisztességes fizetést kapsz? És hiszel a mesékben, a Télapóban, abban, hogy a Hold is sajtból van? Ha ez a helyzet, nagyobb szükséged van erre a könyvre, mint gondolnád! Ébredj fel, és vedd észre végre, az alázatos embernek csak ínség a jutalma.
Legyen ez a könyv túlélési tanácsadód, miközben munkahelyed csataterén naponta küzdesz azért, hogy túljárj a főnököd eszén, túlszárnyald versenytársaidat, megtartsd az állásod, és előbbre juss.

Kiadja a Partvonal Kiadó.
Ára 1200 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »
Ezt is szeretjük