Ezt a 2 mondatot ismételd magadban, ha nincs kedved valamihez - A karriertanácsadó tippje
Hogyan élj túl egy feladatot, amihez nem fűlik a fogad? A karriertanácsadó szerint ez a két segítő mantra a leghasznosabb.

halogatas 1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legyen szó fontos döntésekről - mint például költözés, családalapítás, munkahelyváltás - vagy kevésbé életbevágó eseményekről, a halogatás a hétköznapok elkerülhetetlen velejárója. Ez valahol természetes, hiszen ha az emberre egyszerre több feladat vár, kénytelen felállítani egy fontossági sorrendet, és bizonyos tevékenységeket háttérbe szorítani.

A probléma ott kezdődik, amikor a kötelezettségek egyre csak tornyosulnak, mégsem kezd hozzá a megoldásnak, vagy sorozatosan mással megszakítja. Abby Wolfe életvezetési és karriertanácsadó szerint azonban van kiút az ördögi körből, ami ráadásul pénzbe sem kerül. Ezek az úgynevezett segítő mantrák.

"Ez is elmúlik egyszer" 

Közhelynek hangzik, de attól még igaz. Legalábbis Wolfe erre esküszik, annál is inkább, mivel 14 éves kora óta gyakorolja a módszert. A tanácsadó szívből utálta a középiskolai testnevelésórákat, pontosabban a 15 perces futásokat. Persze tudta, hogy az élet nem kívánságműsor, és át kell esnie rajta, ezért kitalált egy mantrát, amivel elviselhetőbbé tehette a helyzetet. - Oké, az előttem álló 15 perc szívás lesz. De egyszer ez is elmúlik. 

A 16. perctől pedig ismét szabad leszek. - Nyilvánvalóan az életben kellemetlenebb szituációk is adódnak a kötelező iskolakörnél, mindenesetre a mantra segíthet felvértezni az elmét, és gyorsabban túllendíthet a feladaton.

"Sokkal jobban érzem majd magam, ha megcsináltam"

Szinte nincs olyan sportoló, akit időnként ne kerítene hatalmába a kísértés, hogy elnapolja az edzést, mert úgyis túl hideg vagy túl meleg van, esik, vagy bármi más körülmény fennáll, ami miatt egyszerűbb lenne hagyni az egészet a csudába.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ám ha valaki gyakran enged a csábításnak, a megkönnyebbülés helyére előbb-utóbb lelkiismeret-furdalás lép, hiszen tudja, hogy ha letudta volna feladatát, most sokkal jobban érezné magát. A tanácsadó szerint ez a mantra nemcsak a kitűzött fitneszcélok elérésben segíthet, hiszen a munkahelyen is rendszeresen adódnak olyan feladatok, ahol az ember választhat: addig tologatja maga előtt, amíg a helyzet fojtogatóvá válik, vagy rögtön a tettek mezejére lép, és megcsinálja, amit kell. Ezek után, ha valakit megkörnyékez a halogatás kis ördöge, a fenti mantrák segíthetnek átlendülni a nehézségeken.

Ennyit számít, hogy egy férfi melegítőt vagy öltönyt visel

A Sharp Dressed Man amerikai ruházati cég fenomenális ötlettel rukkolt elő még 2011-ben, hogy segítsen azokon, akik függőségük vagy egy rossz döntés miatt mindenüket elvesztették. Kezdeményezésükkel betöltöttek egy piaci rést, azóta pedig rengetegen tartoznak hálával nekik.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük