Hivatalos: Schmittet egyáltalán nem érdeklik a fanyalgók

Újabb milliók a lemondott elnöknek

Fizetésén felül igényt tart az állami lakásra is három budai villája mellett.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ami jár, az jár, ami nem jár, az nem jár - felelte még néhány hete a plágiumbotrányba belebukott Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök arra a kérdésre, hogy igényt tart-e állami lakásra lemondása után.

A válaszból akkor nem derült ki egyértelműen, hogy mit is akar Schmitt, a lakás ugyanis automatikusan nem jár, csak akkor, ha ezt kéri.

Százmilliókba kerülhet

A Blikk megtudta, a volt köztársasági elnök végül úgy döntött, az is jár, ami automatikusan nem jár, így benyújtotta igényét a villára. Ez a döntés újabb milliókba, sőt, százmilliókba kerülhet az adófizetőknek, ha abból indulunk ki, hogy Sólyom László lakását 195 millióból szerezte be és újította fel az állam.

Az ügy pikantériája, hogy a lakást most azért kérhette Schmitt Pál, mert még tavaly az Országgyűlés elfogadott egy olyan módosítást, mely szerint a fizetésen felül erre is jogosult lehet az államfő, akkor is, ha lemondott. Korábban ilyesmi a bukott államfőknek nem járt. A törvényt Schmitt Pál írta alá, és az új alkotmánnyal egy időben lépett hatályba. 

Schmitt ezen kívül felveheti 1,5 milliós fizetését, szolgálati autóval járhat, és a sofőrt is az állam biztosítja neki, csakúgy, mint a kétfős titkárságot. Ha nem lép életbe az említett törvénymódosítás, akkor Schmitt erre sem lett volna jogosult.

Hiába háborogtak

Érdekesség, hogy Schmitt állami pénzen való lakhatása ellen korábban Facebook-oldal indult Ne járjon luxusvilla Schmitt Pálnak címmel. Az oldalon rengeteg az olyan, meglehetősen indulatos hozzászólás, melyben a volt államfőt pofátlannak nevezik, amiért igényelné a villát.

Az indulatok oka, hogy Schmitt egyébként is birtokol már három budai villát és egy belvárosi lakást, igaz, ezeknek az ingatlanoknak csak felerészben tulajdonosa.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük