Egy euróért adtak el lakásokat a meseszép olasz városkában - Így néz ki Sambuca di Sicilia

A világ minden tájáról érkeztek vevők az egyeurós lakásokra a Szicíliában található Sambuca városába.

Sambuca nyitókép

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bármennyire is romlik a forint értéke, egy euró nem nagy összeg, persze attól függ, honnan nézzük. Az átlagos árfolyam szerint a szerencsések a világ minden tájáról alig több, mint 300 forintért vehettek lakást a festői szépségű Szicíliában. Nemcsak a vevők, de a lakók és a polgármester is elégedett az eredménnyel.

Hajdanán sokkal többen lakták a szicíliai borvidék apró, 5800 lelkes települését, ám a legtöbben külföldre vagy nagyobb városokba költöztek. Emiatt jött az ötlet 2019 derekán, hogy az elhagyott, lakatlan épületeket jelképes egy euróért meg lehet venni - számolt be róla a BBC.

Festői panoráma pár száz forintért

Sokan először valószínűleg - teljes joggal - átverésnek gondolhatták az egyeurós lakásokról szóló hirdetéseket, így kapásból lecsúsztak az évszázad üzletéről. Végül összesen 16 lakást adtak el nem sokkal több, mint 300 forintnak megfelelő összegért. Összegyűjtöttünk egy csokorra való képet a csodálatos kis városkáról.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük