A látogatók szeme láttára indult be a szülés a Nyíregyházi Állatpark zsiráfmamájánál
Különleges Rothschild-zsiráfborjú született a Nyíregyházi Állatparkban.

zsiraf-2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rothschlild-zsiráf született a Nyíregyházi Állatparkban. Az utóddal együtt már hét zsiráf látható a sóstógyógyfürdői intézményben. A 450 nap vemhességi idő után világra jött nőstény borjú testmérete - a megszokottakkal ellentétben - a bikákéhoz hasonlít, a 175 centiméter hosszú és 60 kilogrammos utód egy órával születése után már biztosan állt a lábán.

Az ellés a múlt hétvégén, a látogatók szeme láttára indult el - közölte Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark oktatási osztályvezetője az MTI-vel. A parkban eddig négy felnőtt nőstény és két hím élt, köztük a hétéves, Vanesa névre keresztelt anyaállat Lengyelországból, az Árpi névre hallgató kilencéves apa Csehországból érkezett az Európai Fajmegőrzési Program keretében.

Képeken a kis Rothschild-zsiráf

A csapat legifjabb tagja - aki egyébként a kilencedik Nyíregyházán született zsiráf - az első három napban az anyjával élt egy belső istállóban, majd csatlakozott a külső kifutóban zebrákkal és ritka antilopfajokkal élő zsiráfcsaládhoz. Nézd meg képeken a kis Rothschild-zsiráfot!

Ezt is szeretjük