Megkérdeztük! Ezek a legkevésbé szexi hajszínek a pasik szerint
Ha a hajfestés mellett döntesz, érdemes természetes árnyalatot választani, ha nem akarsz bakizni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A festett haj igencsak megosztó divat: van, aki szereti, és van, akinek egyáltalán nem a szíve csücske.

Megkérdeztük Mátét - 18 -, Danit - 17 - és Marcit 17 -, szerintük melyek azok a hajszínek, amik a legrosszabbul állnak a lányoknak, és mi a véleményük a hajfestésről.

Mi az, ami nem tetszik a festett hajban?

Máté: Tudom, hogy az ombre haj nagy divat manapság, de nekem például egyáltalán nem tetszik - olyan, mintha le lenne nőve a hajfesték. Különösen akkor zavar, ha természetellenes színt használnak hozzá, például zöldet vagy valamilyen neonszínt. 

Dani: Ha természetes a szín, akkor lehet, hogy észre sem veszem, hogy festve van a haj. A szőke, barna, fekete még jól is néz ki, viszont a nagyon rikító vörös már ciki, vagy az olyan színek, amikkel nem születik az ember, például rózsaszín vagy lila - mintha parókát viselne a lány.

Marci: Egyre több lányt látok pink hajjal, és engem ez a szín taszít a legjobban. Olyan, mintha vattacukorból lenne a hajuk, és a rózsaszín legvadabb árnyalataitól sem riadnak vissza. Szerintem ez nem szexi.

Hajkárosítók

Tudod, mi az, ami a legjobban roncsolja a hajat, és mire kell vigyáznod? Megtudhatod a szakértőtől.

Csíkok vagy teljes hajfestés?

Dani: Ha választani kell, én inkább a teljes hajfestésre szavazok, ha szép a szín. A melírozás régen nagy divat volt, de már kevesen viselik, és szerintem annyira nem is szép. Különösen akkor, ha nagyon sötét színű hajban nagyon világosszőke csíkok vannak.

Marci: Nekem jobban bejön az, ha a természetes hajszínben van néhány elütő csík. Itt még azt sem bánom, ha egy kicsit extrémebb a szín, például szőke hajban jól mutat néhány kék tincs, persze nem a rikító fajtából. Ha az egész haj be van festve, akkor viszont maradjon natúr árnyalat.

Máté: Nem tudom megindokolni, hogy miért, de nekem egyáltalán nem tetszik a csíkozott haj. Szerintem, amikor elkezd lenőni, még csúnyább, mint amikor a teljes festés indul el lefelé. 

Mi a legcikibb a hajfestéssel kapcsolatban?

Marci: Amikor egy lány otthon próbálkozik a hajfestéssel, és elrontja, az nagyon kínos. A foltos, csibesárga haj szerintem az egyik legcikibb dolog egy csaj külsején.

Dani: Ha a festett haj száraz és ápolatlan, az nagyon visszataszító. Biztosan létezik már mindenféle kencefice erre, úgyhogy szerintem, ha valaki hajfestésre vetemedik, akkor számolnia kell az ápolással is.

Máté: Sok olyat láttam már, hogy a hajfestés után - például fekete hajnál - a fejbőrön is marad festék. Ettől olyan, mintha koszos lenne a bőr, vagy egy sisak lenne a csajon. Szerintem ez ciki.

Ezt is szeretjük