10 gyakori félelmetes álom népi értelmezése: a régiek így magyarázták a jelentésüket

A régiek álomfejtéseit Krúdy Gyula szedte gyűjteménybe.

Rossz álmok jelentése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az irodalomban és újságírásban is neves Krúdy Gyula egy rendkívül értékes hagyatéka az Álmoskönyv, melyben a régiek álomfejtéseit gyűjtötte össze.

Segítségével bárki megfejtheti, hogy jó, különös vagy épp rossz álma mit jelent a régi értelmezés, a régi hiedelmek szerint.

10 félelmetes álom jelentése

Tíz olyan álomfejtést ragadunk ki a következőkben, amelyeket az emberek többsége félelmetes álomként él meg.

Elsüllyedés - Ha elsüllyed álmában, ijesztő és talán fullasztó is lehet az ember számára, a népi értelmezés szerint azonban nagy mulatságot jósol.

Fulladozás - A fulladozás a szegénységre utaló jel az álomban a régiek szerint. Valószínűleg valamilyen komoly anyagi probléma aggaszthatja az embert.

Gyilkos - Nem túl nyugalmas álom, és a népi értelmezés szerint nem is jelent jót. Úgy tartották, a közelgő veszedelem jele.

Háború - A háborús álmot szomorú átélni, ám az egykori megfejtés szerint, ha valaki azt álmodta, háborúba indul, arra számíthat, hogy öröm éri.

Halott - Megrázó álom, a gyűjtés mégis egyszerű jelentést tulajdonít annak, ha valaki halottat lát álmában: rossz időt jósol.

Halottasház - Furcsa, egyben nyomasztó álom, Krúdy gyűjtése mégis jót jelent. Azt jósolja, hogy valóra válhat, amiben az ember reménykedik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Kísértet - Ha szellemmel álmodik, általában felriad az ember, de jó tudni, hogy az álom örömöt és szerencsét vetít előre Krúdy gyűjtése szerint.

Kútba esés - Ha azt álmodja, kútba esett, az embert valószínűleg elárulta valaki.

Pók - Sokan irtóznak tőle, de pókkal álmodni a régiek szerint szerencsét jelent.

Vér - Ha vérrel álmodik, az többfélét jósol az embernek: ha a lába előtt folyik, veszedelmet. Ha vérrel szennyeződik be valaki, az jegyesek számára öröm, másnak nagy utat, vándorlást vetít előre.

Természetesen nem kell készpénznek venni az álomfejtéseket, dédszüleink és talán az ő szüleik korából való szellemi hagyatékként azonban mindenképp érdekes és értékes.

Mini hálósarkok

Hogyan lehet szép és kellemes, ha egyetlen ágynyi helyre szorul a hálószoba? Íme, néhány ötlet.

Álomszép mini hálókat mutatunk: amikor csak egyetlen ágynyi helyed van

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük