Nőtt Rogán vagyona az éjjel?

Az V. kerületi polgármester hétköznapjai sűrű korrigálással teltek az elmúlt héten. De vajon gazdagabb lett-e hétvégére?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 2014-es országgyűlési választás előtt még pár nappal is egymást érik a botrányok, ami idén a korábbi MSZP-s Simon Gábor be nem vallott több százmillió forintjával kezdődött.

Majd a baloldal próbálkozott Szijjártó Péter vagyonnyilatkozatának vizsgálatával, amiért a fideszes politikus nem tudott elszámolni a 16 millió forintos gyarapodásával, és a héten Rogán Antal polgármester botrányával folytatódott, aki szinte minden nap talált valamit, amiről kiderült, hogy az övé. Jelen állás szerint szombatra virradóra nem kellett semmit módosítania a vagyonbevallásán.

Többször is változtatott a vagyonnyilatkozatán

Kiderült ugyanis, hogy az V. kerület polgármesterének van egy nagyjából 90 millió forintos luxuslakása a fővárosi II. kerületben, ami 2009 óta van a nevén. A politikus vagyonnyilatkozatait megvizsgálva sehogy sem jön ki, hogyan tudta Rogán Antal ezt az összeget előteremteni. A polgármesternek egyébként pénzintézet felé 30 millió, magánszemélyek felé 16 millió 800 ezer forint tartozása van.

Az első módosítás március 21-én történt, ami szerint a budai lakás nemcsak félig, hanem teljes egészében az ő tulajdonát képezi. A második változtatás március 31-én történt, ami után a 149 négyzetméteres lakás egy télikertnek és egy beépített folyosónak köszönhetően 185 négyzetméterre dagadt.

Ha ez még nem volna elég, a polgármester az örökölt nyaralói paramétereit is ferdítette a vagyonbevallásában. Egy Szakonyfaluban található, korábban feltüntetett ingatlan eltűnt ugyanis a bevallásból. Rogán Antal több ingatlant is örökölt, az elsőt 1998-ban, amit még az első nyilatkozatban feltüntetett, tehát egy 200 négyzetméteres háznak felerészben tulajdonosa, a tulajdoni lap szerint csak negyedrészben. Később balatonlellei nyaraló és egy szakonyfalui ház része szállt rá. Az utóbbiról szintén felerészben vallotta, hogy az övé, a tulajdoni lapon azonban itt is csak negyedrész van dokumentálva.

6 ötlet a kormánynak, mibe fektessen százmilliót

Nézegess képeket!

Elolvasom

Tetőterasz és még egy lakás

Ha ez még nem lenne elég, az V. kerület polgármesteréről később kiderült, hogy egy 95 négyzetméteres tetőterasz is az övé, amit nehéz elfelejteni hiszen Rogán lakásához tartozik, elképzelhető, hogy osztatlan közös tulajdonban van. A tetőterasszal kapcsolatban a Fidesz jelezte, hogy a társasház tetőteraszai és tetőkertjei a ház osztatlan tulajdonát képezik, ezért nem szerepel külön tulajdoni lapon.

Ezen kívül a budai Pasa Parkban található társasházban a polgármester feleségének, Rogán Gaál Cecíliának 52%-os tulajdonrésze van egy 141 négyzetméteres lakásban. Az ingatlanon Rogán Antal helyettesének, Puskás Andrásnak a feleségével osztozik. A polgármester április 1-jén közölte, hogy felesége lakását - még nem hivatalosan - összenyitották a meglévő ingatlannal, így a Rogán család nagyjából 255 négyzetméteren él.

Rogán Antal ellen egyébként vagyonvizsgálati eljárás indulhat, de ez már csak az új parlament felállítása után kerülhet sor.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Csak

A fideszes Selmeczi Gabriella szerint szánalmas kísérlet a baloldal részéről a Simon-ügy után Rogán Antalt a vagyonnyilatkozata miatt vádolni, de megindokolni ezt nem igazán sikerült, újságírói kérdésre, hogy miért nem lehet összehasonlítani a kettőt, nagyon elmésen a "csak" választ adta.

Az ellenzék felszólította a polgármestert, hogy adjon választ arra a kérdésre, hogyan és miből telik neki luxuslakásra, hiszen bőven több a kiadása, mint a bevétele. Rogán szerint természetes, hogy támadják a kampány utolsó hetében, továbbá az ellenzék csúsztat és hazudik a vagyonával kapcsolatban.

Képek forrása: Rogán Antal: MTI/Máthé Zoltán; Simon Gábor: MTI/Kovács Attila

Ezt is szeretjük