Jó lenne tudni, mibe fektette a pénzét Szijjártó Péter

Az elképesztő hozam a vagyongyarapodás titka?

Most a baloldal vizsgálódna.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkárral szemben a baloldali összefogás a parlamentben - közölte Budai Bernadett MSZP-szóvivő és Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője szerdán sajtótájékoztatón.

Az MSZP-szóvivő szerint Szijjártó Péter nem tud elszámolni tavalyi 16 millió forintos vagyongyarapodásával. Az államtitkár bruttó 14,7 millió forintot keresett, nagyjából nettó 10 millió forintot, vagyis megtakarítása többel nőtt, mint amekkora bevétele volt, ami Budai Bernadett szerint akkor is megmagyarázhatatlan, ha Szijjártó Péter remetéket megszégyenítő életmódot folytat.

Feltűnően gazdag Szijjártó?

Budai Bernadett elmondta, hogy a vagyongyarapodás csak úgy állhatott elő, ha az államtitkár összes befektetése csaknem 30%-os hozamot ért el, ami szerinte nem életszerű.

Ha mégis ez történt, akkor Szijjártó Péter pályát tévesztett, inkább brókernek kellett volna mennie - folytatta, megjegyezve: azért kezdeményeznek vagyonnyilatkozati eljárást, hogy tisztázzák Szijjártó Péter gazdagodásának igazi okait.

A Demokratikus Koalíció szóvivője, Gréczy Zsolt pedig reméli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök berendeli magához Szijjártó Pétert, rákérdez vagyongyarapodásának körülményeire. Abban is bízik, hogy a Fideszhez közel álló orgánumok a Simon Gábor ügyében tapasztalt lelkesedéssel fogják üldözni Szijjártó Pétert, hogy rákérdezzenek a megtakarítás forrására.

Szijjártó azonnal reagált

Szijjártó Péter sajtófőnöke szerdán azonnal reagált a képviselőt ért vádakra. Fülöp Judit kifejtette, hogy Szijjártó Péter annak ellenére ad készséggel tájékoztatást egykori szóvivő kollégáinak anyagi helyzete alakulásáról, hogy Budai Bernadett és Gréczy Zsolt gátlástalanul hazudoztak és láthatóan rendkívül rossz viszonyban vannak a számokkal.

A sajtófőnök hozzáfűzte, már nem először teszik világossá, hogy Szijjártó Péter vagyongyarapodásának két forrása a fizetéséből megtakarított összegek és befektetéseinek hozamai.

Megmagyarázta a gyarapodást

Az államtitkár sajtófőnöke kifejtette, hogy Szijjártó Péter befektetési portfóliójának napi piaci árfolyama 2012. december 31-én 62 758 515 forint volt, mint ahogyan azt a 2012. évről szóló vagyonnyilatkozata is tartalmazza. Ezen befektetési portfólióval, illetve annak egyes elemeivel az államtitkár 2013 folyamán 37 tranzakciót hajtott végre, melyek között jelentős számban szerepeltek részvénypiacokat érintő adásvételek, biztosítási eszközalapokkal és befektetési alapokkal kapcsolatos tranzakciók, valamint kisebb részben betétlekötések.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az év közben realizált hozamokat és havi fizetéseiből megtakarított összegeket az államtitkár folyamatosan újra befektette. Az így létrejött befektetési portfólió napi piaci árfolyama 2013. december 31-én 78 187 329 forint lett - mondta Fülöp Judit. Az államtitkár szívesen átküld az egyetemi tanulmányai idejéből megmaradt néhány közgazdaságtan tankönyvet az MSZP székházába. Hátha az közelebb visz a megértéshez - zárta szavait a sajtófőnök.

Kép forrása: MTI/Kovács Attila

Ezt is szeretjük