Tarlós Istvánnak egy fél lakása és milliós tartozása van

Itt vannak a vagyonnyilatkozatok

Hétfőn kerültek nyilvánosságra a városatyák vagyonnyilatkozatai.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az országgyűlési képviselőknek múlt héten péntekig kellett leadniuk a 2013-as vagyonnyilatkozataikat, amelyek az Országgyűlés honlapján érhetőek el. A következő hét elején, hétfőn, február 3-án nyilvánossá váltak a Fővárosi Közgyűlés tagjainak vagyonnyilatkozatai. Akárcsak a képviselők esetén, ebben a listában is találhatóak gyöngyszemek.

Kezdve mindjárt a főpolgármesterrel, Tarlós Istvánnal, akinek a nyilatkozata szerint nőtt a nyugdíja és még a megtakarítása is, emellett az adóssága csökkent, így alapvetően remek évet tudhat maga mögött. A főpolgármester nyugdíja január 1-től 277 ezer 215 forint, ami tavaly még 267 ezer forint volt. Fizetése ugyanannyi, mint tavaly, bruttó 1 millió 296 ezer forint, amire 194 ezer forint költségtérítést kap.

A vagyonnyilatkozatokból kiderül, hogy például azt MSZP-s Bánsághi Tamás társtulajdonosa egy IX. kerületi ingatlannak, egy nyaralónak, két autónak és nagyjából 1300 darab cd-nek és 2500 darab könyvnek is. A jobbikos Czeglédi Jánosnak két vendéglátó-ipari cége is van. A nyugdíja a Fidesz-KDNP-s Hutiray Gyulának is nőtt, 199 300 forintról 206 540 forintra.

Facebook-fotó: MTI, főkép-fotó: MTI, Koszticsák Szilárd.

Ők kapnak elnöki nyugdíjat

A volt köztársasági elnökök életük végéig a hivatalban lévő köztársasági elnök illetményével azonos összegű juttatásra jogosultak - írja a Magyar Narancs. Még 2008-ban az MDF-es Herényi Károly módosító indítványt nyújtott be a törvénnyel kapcsolatban. Nézd meg képeken, ki részesül a rendkívül magas nyugdíjban!

Ezt is szeretjük