Ritkán látott fotók a történelemből: így nézett ki Erdélyben az eredeti Drakula-kastély

Vannak olyan fotók a múltból, amiket nem láthattunk a történelemkönyvekben.

1 összev

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan szeretik a történelmet, hiszen mindig érdekes megismerni, hogyan éltek az emberek a múltban, milyenek voltak a mindennapjaik, milyen nagy örömökön és bánatokon mentek át. Természetesen a feljegyzésekből is sokat lehet megtudni, de talán a fotók tudják legközelebb hozni a múltat, hiszen így jobban el tudjuk képzelni az akkori világot.

Vannak olyan képek a történelemben, amiket szinte mindenki ismer, hiszen ott vannak a könyvekben, de mellette a popkultúra részévé is váltak, így gyakran felbukkannak különböző internetes oldalakon vagy tévéműsorokban, ismeretterjesztő filmekben.

A történelem ritkán látott fotói

Számos olyan fotó van, amelyek viszont annyira nem ismertek, csak ritkán látjuk őket, mégis fontos eseményekről és történetekről mesélnek. Ezek varázsa pont az, hogy csak keveset tudunk a történetükről, több utánajárást igényelnek, mégis egy olyan világról mesélnek, amit mi már csak ilyen felvételekről ismerhetünk. A képek többsége utólag színezett.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: amazing_history3 / Instagram)

Ezt is szeretjük