Restikoszt, családi vonatozás, sorompóállítás Szentendrén
Vasutas Hétvége
A Skanzenban május utolsó hétvégéjén minden a vasútról szól.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Skanzenba tavasztól-őszig minden hétvégén érdemes kilátogatni, ha meguntad a fővárosi szmogot, és a gyereknek is jót tenne már egy kis szaladgálás. Május 28-29-én azonban a Vasutas Hétvége plusz egy ok, amiért ajánlott Szentendrére menned.

A vasút évéhez kapcsolódóan a Vasút fénykora – A vidék modernizációja című időszaki kiállítás mellett május utolsó hétvégéjén a vonat szerelmesei első kézből tudhatnak meg szakmai titkokat a Skanzenvasútról.

Dr. Sári Zsolt tudományos titkár és Valkai Csaba a Skanzen Vonat felújítója tárlatvezetést tartanak a BCmot 422-es pályaszámú motorkocsin, és beavatják látogatóinkat a restaurálási folyamatba, valamint az ipari műemlék működésébe.

Vasutas Hétvége a Skanzenban

A vállalkozó kedvűek hajtányra ülve járhatják be a Skanzen vasúti pályájának egy szakaszát, és a vasutas közlekedés irányításába is bekapcsolódhatnak: váltót állíthattok és sorompót kezelhettek.

Számos különlegességgel is készülnek a Skanzenban ezen hétvégén. Így a vasút és a postai egyediségeket kedvelők speciális vasutas borítékot, és erre az alkalomra a Magyar Posta által kiadott skanzenes bélyeget is begyűjthetnek. Az itt megírt leveleket pedig az egyedi skanzenes postai bélyegzővel ellátva tudják feladni.

Mozdony makettekkel, vasúti lámpa különlegességekkel, kézműves- és játékfoglalkozásokkal, vasutas öltözékekkel várják a gyerekeket. Családi vetélkedőnkön kiderül, milyen is a kubikos munka, vagy egy ásító mozdonyvezetővel mit is lehet tenni.

A hétvégén a vasutas vendéglátóhelyeken megszokott nosztalgikus ételekkel várják a látogatókat. A mezővárosi vásárban pedig olyan, a vasút által elterjesztett árukkal találkozhatnak az érdeklődők, mint a csokoládé, a minőségi kávé, vagy akár a zöldségek, fűszerek.

Helyszín: Skanzen, 2000 Szentendre, Sztaravodai út
Időpont: 2011. május 28-29.
Jegyár: teljes árú belépőjegy: 1600 forint, félárú belépőjegy: 800 forint, családi gyerekjegy: 400 forint.

Kép: www.orszagalbum.hu

Ezt is szeretjük