Jelentősen meg fog drágulni ez a BKK-járat: más nagy változások is jönnek

2023. április elsejétől jelentős változások jönnek a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK).

GettyImages-1425809191
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2023. április elsejétől jelentős változások jönnek a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK).

A Telex a BKK közleményét idézi, amelyben a cég kifejti, hogy átláthatóbb lesz a termékkínálatuk, és módosulni fog a repülőtéri vonaljegy ára is. A leggyakrabban használt jegyek és bérletek ára továbbra sem fog emelkedni.

Reptéri busz drágulása

Csökkent a kereslet az átszállójegy, a metrószakaszjegy, illetve a hetijegyek és a kiegészítő heti bérletek iránt 2019-hez képest, és az elmúlt időszakban sok probléma merült fel az 5/30 BKK napijegy használatával és megfelelő érvényesítésével kapcsolatban, ezért a BKK április 1-től kivezeti ezeket a termékeket a kínálatából, írja a cikk.

A Deák Ferenc teret a Liszt Ferenc repülőtérrel összekötő, 100E jelzésű busz tarifája idén 1500 forintról 2200 forintra fog emelkedni, tehát 700 forinttal fog drágulni. A BKK a növekvő inflációval és a gyenge euró-forint árfolyammal indokolja a döntést.

B RKL20211101039
Fotó: Róka László / MTI

A BKK már tavaly is emelt a jegy árán, ami akkor 900 forintról 1500 forintra drágult. 

A jellemzően turisták által használt 100E busz új tarifája még az emelést követően is elmarad a nemzetközi viszonylatban vizsgált városok áraitól, írja a BKK.

A fővárosi önkormányzat állapítja meg a jegyek és bérletek árát, és mivel az a céljuk, hogy minél többen használják a közösségi közlekedést, ezért nem változtatnak az eddig népszerű, alapvető jegy- és bérletárakon. 

Fontos bejelentést tett az OTP: sok ügyfelüket érinti

Március 1-jétől változik a SmartBank használatához szükséges minimum Android-verzió, közölte az OTP.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük