Így juthatsz havi 23 800 forinthoz szeptembertől

Ezt kell tenned, hogy rendszeres támogatást kaphass. Ha lemaradsz, akkor sincs minden veszve, több lehetőség vár rád.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Érdemes pályázni rendszeres szociális ösztöndíjra, illetve szociális támogatásra, hiszen havonta több tízezer forinttal maradhat több a zsebedben. Még nem csúsztál le a határidőről, mi pedig megmutatjuk, mire lehet szükséged. Ha nem vagy jogosult a támogatásra, akkor is érdemes körülnézni, hiszen lehetőség bőven akad.

Ezekre van szükséged a pályázathoz

Ha egyetemre vagy főiskolára jársz, akár elsőévesként is érdemes körülnézni a támogatási lehetőségek között. Egy egyszerű kérvény benyújtásával rendszeres havi támogatáshoz juthatsz, mely akár 23 800 forint is lehet - írja az Eduline.hu.

A határidőt mindig az adott intézmény szabja meg, így érdemes arról és a kitöltendő nyomtatványokról is az intézmény honlapján érdeklődni. Általában augusztus végi, szeptember eleji határidővel kell számolni a szociális ösztöndíj és támogatás esetén.

A pályázatot minden félévben meg kell újítani. Legkönnyebben az adott intézmény honlapjáról is elérhető online felületen lehet pályázni.
A pályázathoz szükséged lehet anyakönyvi kivonatra, bírósági határozatra, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által hitelesített jövedelemigazolásra, de akár a közüzemi számlák másolatára is. Ha valami nem világos, az adott intézmény hallgatói önkormányzatát érdemes felkeresni.

Ezeknek a feltételeknek kell megfelelni

Akkor pályázhatsz, ha államilag támogatott szakon tanulsz, egészségi állapotod miatt rászorulsz, vagy hátrányos, esetleg halmozottan hátrányos helyzetűnek számítasz, netán nagycsaládos vagy családfenntartó vagy. Az egykori árvákat és félárvákat is illeti támogatás az államilag finanszírozott szakokon. Az igazolandó állapotnak 2014. január 1. és július 31. között kell fennállnia.

A havi ösztöndíj összege halmozottan hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő, egészségi állapotuk miatt rászoruló, családfenntartó, nagycsaládos és árva hallgatók esetében nem lehet alacsonyabb hallgatói normatíva 20%-ánál, azaz 23 800 forintnál, hátrányos helyzetű, korábban gyámság alatt álló, illetve félárva diákok esetében pedig a normatíva 10%-ánál, azaz 11 900 forintnál.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Akkor juthatsz a fent említett támogatásokhoz, ha állami ösztöndíjjal tanulsz, amennyiben önköltséges hallgató vagy, ezekre nem pályázhatsz. Ekkor sem érdemes azonban elkeseredni, hiszen önköltséges képzésben is elérhető több ösztöndíj. Ilyen a Bursa Hungarica, a Köztársasági Ösztöndíj vagy épp a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program.

Kíváncsi vagy, hol tanultak a leggazdagabb magyarok? Képes cikkünkből kiderül.

Ezt is szeretjük