Alkalmas lennél egy kormányzati épület őrzésére? Most tesztelheted

Mit kell fejből tudnia az állami objektumokat őrző rendőröknek?

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Mit kell fejből tudnia az állami objektumokat őrző rendőröknek?

Az Állami Számvevőszék épületét őrző rendőröknek alaposan megnehezítik a dolgát azzal, hogy ezentúl több, kevésbé ismert politikust is kötelesek lesznek arcról felismerni.

Te vajon felismernéd Burány Sándort? Na és Sneider Tamást? A cikk alján tesztelheted a tudásod.

Új feladat a rendőröknek

Az Állami Számvevőszék épületét a Készenléti Rendőrség objektumvédelmi főosztálya látja el. Az Országos Rendőrfőkapitány a napokban született rendeletével alaposan megnehezíti az ott szolgálatot teljesítő rendőrök dolgát.

(%box::gumi('linkgaleria(136722)')%)

Az épületbe csak a személyazonosság ellenőrzése után lehet belépni akkor, ha valaki nem ott dolgozik, és nincs belépőkártyája - ez egyébként állami épületeknél bevett eljárás. Az új utasítás szerint az épületbe ezentúl ellenőrzés nélkül juthatnak be a parlament alelnökei vagy éppen a költségvetési bizottság elnöke.

Ehhez azonban a rendőrnek fel kell ismernie arcról a kedvezményezett személyt. Szabadon léphet az épületbe az előbb említetteken kívül az államfő, a miniszterelnök, a kormány minden tagja, a házelnök, a legfőbb ügyész, az Alkotmánybíróság és a Kúria elnöke, valamint az ombudsman.

Orbán még megy, de Paczolay már nem biztos

Feltehetőleg a szolgálatot teljesítő rendőr Orbán Viktort, Áder Jánost, de talán még Kövér Lászlót is felismeri, ám Darák Péter, a Kúria elnöke, Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke vagy Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke már gondot okozhat.

(%box::marketing()%)

A Nol.hu információi szerint nemcsak az ÁSZ, de az Igazságügyi Palota őrzői is kénytelenek jó sok arcot elraktározni. A Markó utcai épületbe szintén a rendőrkapitány döntése szerint 20-nál is többen léphetnek be anélkül, hogy igazolniuk kellene magukat.

Vajon te felismered azokat a politikusokat, tisztségviselőket, kormánytagokat, akiknek könnyített belépés dukál? Egy pozíció alá két képet rejtettünk, a rajtuk lévők közül az egyik soron kívül léphet be az ÁSZ épületébe. Tegyünk egy próbát, töltsd ki tesztünket!

Alkalmas lennél egy kormányzati épület őrzésére? Most tesztelheted
Indulhat a kvíz 4 kérdéses játék

1. Ki az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke?

2. Melyikük alelnöke az Országgyűlésnek?

3. Melyikük az Országgyűlés egyik alelnöke?

4. Ki az Alkotmánybíróság elnöke?

/ találat Eredmény
/4 találat - összesen:
Ezt is szeretjük