Mindenki a menekültkérdéssel foglalkozott, közben aggasztó dolog történt

Szomorú számokkal állt elő a KSH 2014-ről.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Miközben utóbbi hónapokban az egész hazai közélet a menekültválsággal foglalkozott, addig több ezer magyar hagyhatta el az országot.

A kivándorlás ugyanis drasztikusan nőtt tavaly is, sőt, rekordot döntött, és ez sokak szerint még csak a kezdet. Már nem csak Németország és Nagy-Britannia a cél.

Rekordot döntött 2014, és még nincs vége

A hónap elején megjelent a Központi Statisztikai Hivatal Demográfiai évkönyve, ami azért elég meglepő dolgokat tartalmaz azzal kapcsolatban, hogy hányan hagyják el még ma is a hazánkat. Sőt, állítólag még csak most indul be igazán a kivándorlás.

A néhány éve kezdődő nagymértékű kivándorlás egyáltalán nem látszik csökkenni, sőt, még az sem biztos, hogy a 2014-es rekordmértékű kivándorlóval egyáltalán elérte a csúcsát - írja a vg.hu a KSH új kiadványára hivatkozva.

Tavaly ugyanis a hivatal szerint 31 ezer ember vándorolt ki az országból, ami 10 ezerrel több, mint az azt megelőző esztendőben. Csak összehasonlításként: 2011-2012-ben még alig lépte át ez a szám a 10 ezer főt évente.

Németország a legnépszerűbb, de már Svájcot is szeretik a magyarok

A KSH adataiból az is kiderül, hogy Németországban tavaly már 124 ezer magyar élt, 10 ezerrel több, mint 2013-ban. Az Egyesült Királyság a második legvonzóbb célpont, ott 2014-ben 74 500 honfitársunk élt. Ezen kívül Ausztria is nagyon vonzónak számít - itt is több tízezer magyar van -, de már Svájcban is 10 ezer magyar él, és a Benelux-államok is egyre kedveltebbek.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Közel ezer orvos és ápoló áll készen

Külön aggasztó, hogy a lap által megszólaltatott szakértők szerint egyre vonzóbb a külföldi munka az egészségügyi dolgozók körében. Az utóbbi időszak botrányai - a kórházak állapota, eszközhiány, forráshiány, kifizetetlen túlórák, alacsony bérek - után nem meglepő, hogy idén már az első félévben közel 1000-en igényeltek külföldi munkához szükséges igazolást az ágazatban.

És hogy mi várható a jövőben? Nem sok jóra számíthatunk, ugyanis a kutatások szerint évről évre nő azok száma, akik ugyan még itthon élnek, ám szívesen mennének külföldre szerencsét próbálni. A mérések szerint manapság közel egymillió embert foglalkoztat a kivándorlás gondolata. Persze ez nem jelenti azt, hogy ennyien el is mennek a közeljövőben, de jelzi, hogy a növekedés nem valószínű, hogy megállt.

Ezt is szeretjük