Nem csak Hitler és Sztálin fotóit manipulálták: 8 ikonikus kép, amin más van, mint az eredetin

A fotók manipulálása nem a modern idők hozománya, mint azt több ikonikus kép is alátámasztja.

covkep

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Legyen szó magazinképekről, esküvői fotósorozatról vagy épp portréfotózásról, ma már bevett gyakorlat, hogy a képeket igény szerint utómunkálatoknak vetik alá. Egyszerűbb módosításokat már egy korszerűbb mobiltelefonnal is el lehet végezni.

Ugyan a legtöbben azt gondolnák, hogy a képek manipulálása a modern idők hozadéka, valójában már 150 éve is volt rá példa, és bár az akkori technikai adottságokhoz mérten készültek, a manipulált képekről senki sem mondaná meg, hogy nem ugyanazt ábrázolják, amit eredetileg. Politikusi körökben különösen szívesen éltek a lehetőséggel, hiszen a szimpátia ezen a színtéren igen gyorsan változhat, és a vezetők fényképeiken sem látták szívesen az ellenséggé vált illetőket.

8 manipulált kép a múltból

Hitler, Sztálin, Mao Ce-tung és még sokan mások is manipuláltatták fotóikat: volt, aki leretusáltatott valakit, mások saját portréikat rakatták össze több képből: nyolc manipulált fotó a múltból.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük