Így nézhetett ki Van Gogh és Napóleon valójában - Élethű képeken az arcuk

A digitális technikának hála ma már olyan emberek realisztikus képét is könnyű létrehozni, akik több évszázaddal ezelőtt éltek.

realisztikus-művészet-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

A modern világban már szinte el is felejtjük, milyen szerencsések vagyunk, hiszen bármilyen pillanatot élesen és tűpontosan megörökíthetünk az utókor számára. Ez nem volt mindig így.

A régi időkben a művészek sokszor megrendelésre vagy szubjektív módon festették a portrékat, de a fekete-fehér fotók alapján sem mindig egyértelmű, hogy is nézett ki valójában a rajta látható ember. A digitális technika segítségével most újraalkották a portrékat, hogy realisztikus módon is megismerhessük a régi korok nagy embereit.

Így nézett ki Napóleon és Van Gogh

Bas Uterwijk amszterdami fotós számítógépes grafikával, 3D animációval és speciális effektusokkal is dolgozik. 2019-ben kezdett festményeket vagy mesefilmkaraktereket átdolgozni, hogy megmutassa, milyenek is lennének egy sokkal realisztikusabb ábrázolásmódban. A művész elmondta, hogy szerinte az emberi arc nem változott drasztikusan az évszázadok során, csak a hajviselet vagy smink miatt tűnik így. A régi korok emberei mégis sokak fejében kissé eltorzultan élnek a korhű ábrázolások és pontatlanságok miatt. Ezen szeretett volna változtatni, hogy lássuk, a múlt alakjai is nagyon hasonlóak hozzánk.

(Képek forrása: ganbrood / Instagram)

Ezt is szeretjük