Örökre egy kölyökkutya testében maradt a németjuhász: elképesztően cuki
A négyéves Ranger soha nem lesz olyan, mint a többi kutya.

ranger-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kutyák az emberekkel ellentétben pár hónap alatt felnőnek, és elérik a teljesen kifejlett állapotot, ám ez alól is vannak kivételek. Ilyen Ranger esete is, a németjuhász ugyanis már négyéves, de még mindig kölyökkutyának néz ki.

A cuki szőrgombócot két nővér, Shelby és Darcy Mayo vette magához még kölyökkorában, ám Ranger egészségével sok gond volt, folyamatosan állatorvoshoz kellett vinni parazitafertőzésekkel, pajzsmirigyproblémákkal és más betegségekkel.

Ezért nem nőtt meg a kutya

Gazdái kezdetben azt hitték, hogy a fertőzések miatt nem fejlődik megfelelően Ranger, ám később rájöttek, hogy törpeség okozza az állapotát, aminek következtében nincs elegendő növekedési hormon a szervezetében, így örökre kölyökkutya méretű marad. Ez sajnos a beltenyésztés eredménye, ezért gazdái a közösségi médiában nemcsak elképesztően aranyos képeket és videókat tesznek közzé róla, hanem szeretnék felhívni a figyelmet erre a problémára, hogy minél kevesebb kutyát érintsen a betegség. Rangernek sajnos a szervezete is gyengébb, és valószínűleg rövidebb élete is lesz, mint egy átlagos németjuhásznak.

(Képek forrása: ranger_thegshepherd / Instagram)

Ezt is szeretjük