10 kutya, aki le sem tagadhatná, mennyire élvezi a havat: önfeledten játszanak a hófehér tájban
A kutyusok is élvezik a havat: ezek a fagyos felvételek megmelengetik a szíved!

GettyImages-1188157874
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár már sokan sokfelé bizonyították, hogy hiába gondoljuk azt, hogy az ünnephez hozzátartozik a hó, valójában a történelem során kevesebb volt a fehér karácsony, mint a sárban tocsogó fekete. A legtöbben javíthatatlan idealistákként mégis minden évben várjuk, hogy fehérbe burkolózzon a táj.

A gyermekek különösen örülnek az első hópelyheknek, az önfeledt hócsata, a szánkózás és a hóemberépítés a kedvenc téli programok közé tartoznak, amelybe olykor még a felnőttek is becsatlakoznak, ha mást nem, a szánkók húzójaként. De nem csak a kicsik lelkesednek be a hótól: vannak kutyák, akik szinte extázisban játszanak és rohangálnak a fehér tájban, és ilyenkor tüneményes képek készülnek róluk, hiszen a gazdik alig bírnak betelni a látványukkal. 

Tündéri kutyák a hóban

Az alaszkai malamuton és a szibériai huskyn kívül is vannak olyan fajok, akik kifejezetten vonzódnak a hóhoz, többek között a kuvasz, a bernáthegyi és a németjuhász is szereti, de a kisebb méretűek között is bőven találni olyanokat, akik nem mondanának nemet egy jó kis havas bolondozásra, pláne, ha a gazdijuk is ott van velük. Ez különben már csak azért is fontos lehet, mert előfordulhat, hogy a lakásban tartott kis kedvenc fázni kezd, ilyenkor pedig fel kell melegíteni, például plédbe burkolva. A következő fotók a kutyatulajdonosok és a kutyabarátok szívét is megdobogtathatják.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.) 

Ezt is szeretjük