A 3 legtipikusabb sminkelési baki, amit a nők többsége elkövet
A sminkelést legtöbben már az alapoknál elrontják. Te ne tartozz közéjük!

Vörös Renáta, a VIVA Randikommandójának sminkmestere őszintén elmondta, hogy mik a tipikus hibák, amiken minden alkalommal megütközik, viszont cserébe tanácsokkal is szolgált, hogy miként lehet ezeket elkerülni.

Sminkelés során rengeteg hibát el lehet követni
Nagyon sok múlik már az alapozó kiválasztásán is

Meglátása szerint alapvető hiba a legtöbb fiatal lánynál a rossz alapozó- és korrektorválasztás.

Ez azért is zavaró, mert így két véglet között mozog, aki hibázik: vagy falfehér, vagy téglavörös arcot varázsol magának.

Hibás alapok

Mint Reni elmondta, az alapozó megfelelő kiválasztásánál arra kell figyelni, hogy folyékonyt használj, amit közepesen vagy csak nagyon lágyan viszel fel az arcodra. A legtöbb alapozó ma már UV-védelemmel is el van látva, de erre vásárlás során különösen érdemes odafigyelni.

Annak, akit különösen szép bőrrel áldott meg a sors, színezett hidratáló krémet ajánl Reni alapozó gyanánt.

Korrektorból a szem körül folyékony anyagút érdemes használni, míg hibajavításhoz a sárgás tónusú, krémes anyagút javasolja a szakember, aki szerint mindemellett a megfelelő, személyhez illő termékek kiválasztása már fél siker.

Ne csak ceruzával

- Az alapozó-kérdéskör mellett a másik dolog, amit óriási hibának tartok, mégis sokat látom mostanában, hogy a lányok a szemceruzát használják sminknek. A ceruza nagyon hasznos és jó dolog, de ha csak azt használja valaki, az nem elég.

Amin pedig egyenesen kiborulok, az az, amikor valaki az arcára tetováltat. Félreértés ne essék, részemről menőnek tartom a tetkót, ha visszafogott, de az arcra való tetoválást egész egyszerűen megtiltanám.

Végül, amit mindenképp ki kell emelni, az a szétkenődött smink. Annál kevés rosszabb van. Az a baj, hogy a legtöbben nem ismerik a smink feltételének helyes sorrendjét, ezért gyorsan olyan ápolatlan hatást adnak az arcuknak, mintha egy hete buliznának alvás nélkül.

Pedig az anyagok jó párosításával akár tíz órán keresztül tartó tökéletes hatást is el lehet érni - tette hozzá Vörös Renáta, akitől augusztus 27-től a VIVA Randikommandó adásaiban is sok hasznos tippet lehet majd ellesni.

Mi az, ami nélkül sosem lépnél utcára?

Ezt is szeretjük