A sivatagban hagyott kutyus csodás módon menekült meg: ilyen különös családra talált

A közelmúltban egy olyan fiatal kutyust találtak a sivatagban, akit egy nem mindennapi család fogadott örökbe.

GettyImages-1348464360
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az USA nyugati partján, Nevadában, azon belül is az álmos Henderson város külvárosi negyedében a lakók már hozzászoktak ahhoz, hogy prérifarkasok falkákban kóborolnak az utcákon, főleg éjszakánként. 

Ami már kevésbé volt megszokott, hogy az utóbbi néhány hónapban sokan egy furcsa jövevényt is láttak közöttük. Többen beszámoltak egy fehér kutyáról, aki a vadon élő farkasfélékkel vadászott és játszott együtt.

Prérifarkasok fogadtak örökbe egy kutyát

A kutyust több néven is illették, eleinte Prérikutyaként hívták, később a Szellem, azaz angolul Ghost nevet kapta, mert akárhányszor megpróbálták befogni, úgy tűnt el, akár egy kísértet. 

Legalább hat hónapra visszamenően számoltak be emberek Szellemről, akit állatszakértők szerint még kölyök korában hagyhattak magára a sivatagban, majd a prérifarkasok furcsa mód sajátjukként fogadták be. 

Több videófelvétel is készült a kutyusról, ahogy fut a farkasokkal együtt, amik alapján egyesek úgy vélik, hogy nem csak egy szimpla falkatag volt, hanem a vezetőjük. 

Bármennyire is szokatlan látvány a prérifarkasokkal játszó kutya, senkit nem zavart a különös család egészen addig, míg észre nem vették, hogy sántít Szellem. Többen aggódni kezdtek a testi épsége miatt, hiszen akár a későbbiekben még a falka is ellene fordulhatott volna a gyenge fizikuma miatt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Végül a helyi lakosok előálltak egy tervvel, és felfogadtak egy szakértői csapatot, akik kutyák befogására szakosodtak - természetesen nem volt könnyű dolguk. Két héten keresztül követték a kutya nyomát, és végül sikerült csapdát állítaniuk arra a helyre, ahol a legtöbbet szeret lebzselni. Hat órán keresztül várták, hogy a csapdába sétáljon, de végül elkapták. 

Annak ellenére, hogy legalább hat hónapon keresztül vad prérifarkasokkal élt, Szellemről kiderült, hogy a világ egyik legédesebb, legszeretetteljesebb kutyája. Rajongott a simogatásért, és egyáltalán nem volt vad vagy agresszív az emberekkel. 

Sajnos számos egészségügyi problémát fedeztek fel nála, lábujjtörtést szenvedett, így amputálni kell az érintett lábujjat, bőr- és fülfertőzések kínozzák, és a gyomrában köveket találtak, melyeket feltehetően az elviselhetetlen éhség következtében nyelt le. Jelenleg adományokat gyűjtenek a megmentői annak érdekében, hogy minél előbb egészséges legyen.

Szellem még alkalmazkodik az új életéhez, nagyon izgága, és egyáltalán nem szobatiszta, de a segítői szerint hamarosan remek háziállatt válik belőle, és remélik, hogy egy szerető család gondjaira bízhatják. A mentett kutyusok ezerszer meghálálják a kedvességet és a törődést. 

Ilyen az élet kutya előtt és után

Göblyös Péter fotói nemcsak szívmelengetőek, hanem fontos üzenetet is hordoznak.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük