Bizonyos helyekre felfüggeszti a személyes kézbesítést a posta - Más is változik
Biztonsági intézkedésekről döntött a Magyar Posta.

posta-sor
beauty and style
Top olvasott cikkek

Módosul a postai kiszolgálás, valamint a kézbesítés rendje a járványveszély miatt - közölte a Magyar Posta az MTI-vel. A járványveszély miatt bevezetett változásokról a honlapjukon is tájékoztatnak.

Házi karanténra kijelölt címekre felfüggesztik a személyes kézbesítést, amíg a korlátozás tart. A küldeményeket a karantén ideje alatt a kézbesítési pontokon vehetik át a jogosultak közül azok, akik nem betegek.

Így alakul a postai ügyintézés

Szerdától a postai kiszolgálásban a nyitást követő egy órán keresztül elsőbbséget élveznek a hatvan év felettieknek. A telefonos ügyfélszolgálatban átmenetileg kevesebben dolgoznak majd, ezért a Magyar Posta a megerősített online elérhetőségeket ajánlja az ügyfelek számára. Kiemelték a csekkbefizető mobilalkalmazást is, amivel kiváltható a személyes befizetés.

Bejelentették továbbá, hogy a Magyar Posta is alkalmazkodik az intézkedéshez, melynek értelmében az érintéssel történő bankkártyás fizetés értékhatára a jelenlegi 5 ezer forintról 15 ezer forintra emelkedik április 15-től. Közölték: a limitemelés nem csupán a csekkbefizetésnél, hanem más postai bankkártyás vásárlási tranzakciónál is érvényes lesz, így levél- és csomagfeladás esetén is, csomagkézbesítőknél, valamint a csekk- és csomagautomatáknál is.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a postai terminálokon indított készpénzfelvételre nem vonatkozik a limitemelés, ebben az esetben továbbra is szükséges a PIN-kód megadása. A terminálok limitbeállítását a posta banki partnere fogja elvégezni, hogy április 15-től a postai kezelésben lévő mintegy 9 000 POS-terminálon is érvényes legyen a 15 ezer forintos limit - írták.

Aki teheti, online fizet

Az emberek egyébként igyekeznek elkerülni a személyes postai ügyintézést: a Díjnet Zrt. közlése szerint a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetet követően több mint 80%-kal nőtt az új regisztrációk száma a társaság független e-számlakezelési platformjánál a korábbi időszak átlagához viszonyítva.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A Díjnetnél arra számítanak, hogy a következő hónapokban érdemben tovább nő az elektronikus számlafizetés volumene Magyarországon. Az online rendszerben 33 közüzemi, telekommunikációs, biztosítási és más, háztartáshoz köthető szolgáltató számláit lehet befizetni, országos és regionális cégekét egyaránt. A platformon tavaly már mintegy tízmillió e-számlát bocsátottak ki a szolgáltató cégek.

A Takarék Csoport és a Magyar Posta közös tulajdonában álló Díjnet Zrt. regisztrált ügyfeleinek száma meghaladja a 736 ezret. A Díjnet indulása óta mintegy 60 millió darab számlát kaptak a felhasználók a rendszeren keresztül, a 2007 óta kifizetett számlaösszeg pedig meghaladja a 220 milliárd forintot.

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

10 fotó, ami visszaadja az emberiségbe vetett hitedet

A koronavírus-járvány embert próbáló kihívásnak bizonyul az egész világon. Szerencsére vannak olyan hétköznapi hősök, akik segítenek másoknak ebben a nehéz időszakban: már az egyszerű kedvesség is rengeteget számít.

Ezt is szeretjük