Dr. Bubó és Pom-pom visszatérnek! Halhatatlan mesefigurák az Arénában
A november 11-én kezdődő Családi Filmfesztivál kicsiknek és nagyoknak egyaránt üdítő program lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

November 11. és 13. között első alkalommal rendezik meg a PORT.hu Családi Filmfesztivált a Cinema City Arénában. A filmvásznon az elmúlt évek legsikeresebb 3D animációs alkotásai mellett a szülők egykori kedvenc meséiket, mesefiguráikat is megmutathatják gyermekeiknek.

Az esemény „főszereplői” többek között: Mazsola, Lúdas Matyi, Vuk, Dr. Bubó, a Mézga család, Frakk, Mekk Elek, Pom-Pom, Süsü, de jelen lesznek a külföldi szupersztárok is, a Rió, a L’ecsó, az Aranyhaj vagy a Jégkorszak hősei.

PORT.hu Családi Filmfesztivál

Felejthetetlen mozis időutazásban lehet részük mindazoknak, akik november második hétvégéjén ellátogatnak a Cinema City Arénába.

A magyar animációs filmgyártás hős- és aranykorának szereplőivel találkozhatsz: Mazsola és Tádé, Lúdas Matyi és fösvény Döbrögi, Vuk az eszes kis róka, Dr. Bubó és furcsa páciensei, a Mézga Aladár és MZ/X, Frakk, Lukrécia és Szerénke, Mekk Elek, Pom-Pom és Picur valamint Süsü ugyanúgy megelevenedhetnek a mai óvodások, kisiskolások számára, mint a jelen külföldi szupersztárjai.

Az elmúlt évek rajzfilmhősei közül ott lesz a Rió színes fogata, Gru szupercuki minyonjai, a L’ecsó vagy a Jégkorszak imádnivalóan sejpítő Sid-je, Wall-E a szerelmes kisrobot és még nagyon sokan mások.

Mama-bababarát vetítés

A szervezők reményei szerint sok kisgyermek életében ez a fesztivál teremti meg a lehetőséget az első mozi látogatás élményére – kifejezetten mama-bababarát, azaz félhomályban, csökkentett hangerő melletti vetítésekre is sor kerül.

Számtalan kísérőprogram

Kicsik és nagyok tehát együtt követhetik végig a filmvilág fejlődését, miközben a Cinema City Aréna előterében kialakított elvarázsolt gyerekszobában számtalan kísérőprogramon – interaktív koncerten, bábelőadáson, kreatív foglalkozáson – vehetnek részt. Fellép többek között az Alma együttes, a Kolompos, a Mézengúzok, valamint a mesesarokban ismert művészek, közéleti személyiségek olvasnak mesét a gyerekeknek. Az eseményre a halhatatlan mesefigurák alkotói, legendás megszemélyesítői, magyar hangjai is meghívást kapnak, így a résztvevők találkozhatnak Bodrogi Gyulával, Kálloy-Molnár Péterrel, Pogány Judittal, Geszti Péterrel, Cserháti Ágnessel, Pokorny Liával és Wolf Katival is.

Szakmai jellegű előadások

A felső tagozatosokat és középiskolásokat szakmai jellegű előadások, workshopok várják, ahol megismerkedhetnek az animáció-készítés különféle technikáival, trükkökkel, vágási módszerekkel, valamint a szinkron és filmzene kulisszatitkaival.

PORT.hu Családi Filmfesztivál
Helyszín: Cinema City Aréna, 1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Időpont: 2011. november 11-13.
Jegy: vetítésenként 750 forintos egyénim 2800 forintos családi jegy. Workshop: 150 forint.
Cinema City Aréna mozipénztár szintjén ingyenesen látogatható programok, koncertek, előadások, vetélkedők várják a látogatókat.
További információk a www.port.hu/csaladifilmfesztival oldalon.
Ezt is szeretjük