Hol a legfinomabb a farsangi fánk Budapesten? Itt degeszre eheted magad
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

fank 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt rebesgetik, hogy lassan beköszönt a kikelet, de ezen kívül is van pár jó hír a tarsolyunkban, hiszen javában tart a farsangi szezon - ami egyenlő a véget nem érő farsangi fánkpartikkal -, és a legnagyszerűbb: már most később megy le a nap. Ja és persze, rengeteg szuper eseménnyel készültünk.

Ezen a hétvégén vár a III. Budai Farsangi Fánkfesztivál, a Mentes Feszt, a Cziffra György Fesztivál, Andy Warhol-kiállítás Békéscsabán, Laibach The Sound of Music Tour 2019 koncertje és a BBU Föld Alatti Futás.

III. Budai Farsangi Fánkfesztivál

Kőrösy József sétány, február 23-24.

2019. február 23-24. között ismét megrendezésre kerül a Farsangi Fánkfesztivál, ahol több mint nyolcvanféle hagyományos és új vonalas fánk, street food, hagyományos farsangi étek és még megannyi finomság kerül terítékre. A finom ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok fűszerezik. Az új helyszín a XII. kerületi meseszép Gesztenyés kert, a MOM Sport mögötti nagy parkoló.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mentes Feszt - A glutén-, laktóz- és cukormentes, egészségtudatos termékek fesztiválja

Budapest, ELTE Lágymányosi Campusa, február 23-24.

A rendezvényen minden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhatja meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat és kedvenc ételeit. Két szinten, több mint 1000 négyzetméteren vonultatják fel a mentes irányzatok legnevesebb szereplőit. Kiállítás, szakmai előadások, kispiac, gasztroudvar és megannyi érdekesség.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Cziffra György Fesztivál 2019

Több helyszínen, február 17-25.

A 2019-es fesztiválon is impozáns művésznévsor örvendezteti majd meg a közönséget José Cura sztárvendéggel az élen. A klasszikus zenei koncertek mellett könnyűzenei estek, tudományos előadások, kiállítások és mesterkurzus is színesíti a fesztivál palettáját.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Andy Warhol - Ezüst úton a bölcsőtől a …-ig

Békéscsaba, Munkácsy Mihály Múzeum, február 20. és május 26. között

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum kiállításán a világviszonylatban is jelentős gyűjteménnyel büszkélkedő Andy Warhol Modern Művészeti Múzeum - Mezőlaborc/Medzilaborce, Szlovákia - gyűjteményéből származó nyolcvan műtárgy látható. A szitanyomataival jelentékeny értéket képviselő művész személyes tárgyai, öltözékei közül is szerepel majd néhány. A bemutatásra szánt, példátlanul gazdag képzőművészeti anyag jó néhány olyan műtárgyat tartalmaz, mely a korszak szimbólumává vált. Ezek közé tartozik a Marilyn Monroe-t ábrázoló sorozat tíz színvariációban, Andersen, Lenin vörösben és feketében, valamint Kennedy.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Laibach (SI) - The Sound of Music Tour 2019

Budapest, A38, február 22., 20:00

Tavalyi fellépése után ismét az A38 Hajón koncertezik a kultikus szlovén indusztriál-úttörő-képzőművész-zenész csoport, a Laibach! A kollektíva tavalyi-tavalyelőtti koreai kalandjának eredménye a Sound of Music című friss nagylemez, melyen szokás szerint egy zenei klasszikust - ezúttal A muzsika hangját - sajátít ki, borít be brutális indusztriál körítéssel és angyali hangú gyerekkórussal. A lemezhez nagyszabású turné társul, melynek során a Laibach február 22-én visszatér az A38-ra, hogy Ivan Fras legendás pilótasapkájában, dübörgő basszushangján, ipari sújtások között sorolja fel nekünk, melyek is a kedvenc dolgai.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

BBU Föld Alatti Futás - 2019

Budapest, Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - KÖSZI, február 23., 9:00

Az idei esemény különleges tematikát kap, melyet különös vendégek hoznak majd el, hiszen földönkívüliek lepik el Kőbánya felszín alatti terepét. Döntsd el te, hogy barátságos szándékkal érkeztek, vagy valóban menekülnöd kell előlük?! Ne hagyd ki a landolást: találkozzunk a főhadiszállásukon, a kőbányai pincerendszerben!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük