Nem akármilyen filmes maraton készülődik: nem a tévében kell keresned
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

mozi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár még csak pislákol, talán lassacskán felébred a természet, és ismét beköszönt a tavasz. Ám addig is, a várakozással töltött időnek hasznosabb - de főleg szórakoztatóbb - módja is van a négy fal között üldögélésnél.

Ezen a héten vár a Budapest Táncfesztivál, a VII. Budapesti Halfesztivál, a Corvin Moziéjszaka 2019, A köztes lét túloldalán: Hajas Tibor művészete és a tibeti misztériumok kiállítás és Müller Péter Sziámi AndFriends: Testből Testbe ráadáskoncert.

Corvin Moziéjszaka 2019

Budapest, Corvin mozi, február 16., 18:00-tól

Február 16-án este ismét a Corvin mozi mind a hat termében útjára indul a népszerű filmes maraton, és hajnalig vetítenek új, még újabb, sőt, premier előtti filmeket. A megvásárolt belépővel korlátlanul látogathatók a termek, illetve filmek, és ez alatt természetesen a büfé is szolgálatra készen várja a látogatókat. A karszalagok ára egységesen 3600 forint.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Budapest Táncfesztivál 2019

Nemzeti Táncszínház, február 15. és március 2. között

Egyedülálló magyarországi bemutatókkal, külföldi és hazai sztárokkal, formabontó előadásokkal készül Közép-Európa egyik legnagyobb tánceseménye, a Budapest Táncfesztivál. Február közepétől két hétig a táncvilág reflektora Budapestre irányul. A nemzetközi kulturális esemény idén a Nemzeti Táncszínház új épületének ünnepélyes megnyitójával veszi kezdetét február 15-én.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

VII. Budapesti Halfesztivál

Pázmány Péter sétány, február 16-17.

Fűtött sátrakkal, koncertekkel, hatalmas vidámparkkal, akváriumokkal, élményhorgászattal, óriásbográccsal, több száz fajta halétellel és több ezer ülőhellyel készülnek a szervezők. Az idei évben a kiemelt hal a keszeg lesz - ropogósan, istenien, ahogy szeretitek! A belépés ingyenes!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Cseh Filmkarnevál 2019

Budapest, Toldi mozi, február 13-17.

Az idei Cseh Filmkarnevál az új arcoké, a filmes debütálásoké és a műfaji kísérletezésé.

A 2018-as év gazdag csehországi filmterméséből nem volt könnyű válogatniuk a szervezőknek, de remélik, hogy a kínált menü örömet szerez a klasszikus cseh humor és a formailag igényesebb filmek kedvelőinek is.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A köztes lét túloldalán: Hajas Tibor művészete és a tibeti misztériumok

Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, április 18-ig

A köztes lét túloldalán a Hopp Múzeum azon kiállításainak sorába illeszkedik, melyek az ázsiai kultúráknak a 19-20. századi hazai alkotókra gyakorolt hatását teszik vizsgálatuk tárgyává. Ezúttal a fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt költő és képzőművész, Hajas Tibor - 1946-1980 - utolsó alkotói periódusának olyan műveivel ismerkedhetnek meg a látogatók, melyekben Hamvas Béla Tibeti misztériumok című művének hatására a tibeti buddhizmus vonatkozásai a meghatározók.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Müller Péter Sziámi AndFriends: Testből Testbe ráadáskoncert, AŽUR

A38 Hajó - Koncertterem, február 17., 20:00

A február 16-i Testből Testbe koncertre villámgyorsan elfogytak a jegyek. Ezért közkívánatra február 17-én, vasárnap még egy koncertet ad a zenekar. Ezen az estén a zenekar a Testből Testbe című legendás Sziámi-album dalait is előadja, természetesen egyéb saját dalok mellett a budapesti A38 Hajón. Vendég: Ónodi Eszter. A vasárnapi nap különlegessége, hogy vendégként a zalai hősök is színpadra lépnek: Markó Tamás, Kardos Bozi Endre és Polgár Péter. Ők a Sziámi Testből Testbe korszak zenészei.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük