Csak néhány táskát kértek, de több ezren adakoztak: az egész országon végigsöpört a kampány
Ismét megdőlt egy kellemetlen és sértő sztereotípia a nőkről a #nemluxustaska kampánynak köszönhetően.

szervezok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hatalmas sikerrel zárult a #nemluxustaska kampány, melynek keretében alapvető higiéniás termékeket gyűjtöttek nehéz helyzetben lévő nők számára. Eredetileg az volt a cél, hogy száz olyan táska jöjjön össze, melyek tusfürdőt, sampont, intim betétet, tampont és egyéb tisztasági kellékeket tartalmaznak, ám a január 31-i határidőig végül több ezer adomány érkezett. Itthon Huszka Ági stylist és Cserta Alexandra, a Kívül Belül boldogság alapítója indította útjára a kezdeményezést egy ausztrál kampány alapján.

Az utolsó gyűjtési napon mi is jelen voltunk, és személyesen megtapasztaltuk, milyen sokan szeretnének segíteni. A fő leadási ponton már a megadott időpont előtt is szinte percenként csengett a kaputelefon, az átvétel hivatalos kezdetétől fogva pedig kígyózó sorokban várták a látogatók, hogy átadhassák a táskákat - voltak, akik többet is.

A szervezőket is megdöbbentette az óriási érdeklődés

Maguk a szervezők sem gondolták, hogy ekkorára nő a projekt, pedig a felhívásuk ezreket ébresztett rá, hogy az, amit egy átlagember természetesnek vesz, másoknak az elérhetetlen luxus kategóriájába esik, a nők esetében ez pedig nemcsak fokozottan kellemetlen, de az egészségre nézve is különösen veszélyes.

Összefoglalónkban megnézheted, hogyan telt az utolsó átadási nap, melyen mi is részt vettünk. A videóban megszólal Cserta Szandra, Huszka Ági, valamint segítőjük, Kovács-Pálffy Anna, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselője is, aki elmondta, pályafutása során még sosem találkozott ennyire szívvel-lélekkel összeállított adománycsomagokkal.

Február 10-én, vasárnap lezajlott a #nemluxustaska nyílt kiosztási napja is. Az átadásra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai központjában került sor, ahol Huszka Ági beszámolója szerint legalább kétszáz hölgy választott magának táskát. Kiemelte, hogy sok nőről első ránézésre nem is sejtené az ember, hogy szüksége lehet egy táskára, és, mivel sosem tudhatjuk, mi történik a másik életében, érdemes mindig jó szándékkal fordulni egymáshoz.

Főleg a nők érzik át, milyen sokat jelent egy ilyen táska

A budapesti kiosztáson kívül országszerte több helyszínre juttatnak el táskákat a szervezők, akiknek hála, kiderült, hogy nagyon is létezik női szolidaritás, és csodálatos összefogásra vagyunk képesek, ha tudjuk, hogy társaink a támogatásunkra szorulnak. Természetesen az adományozók között mindkét nem képviseltette magát, de talán csak a hölgyek érezhetik át igazán, mekkora segítséget jelent egy-egy ilyen táska. Az Indamedia Sales, és az Indamedia csoport női kiadványainak munkatársai 45 darab táskával járultak hozzá a kampányhoz, melyeket január 31-én személyesen juttattunk el a fő leadási pontra. Képek!

Ezt is szeretjük