Ha már éltél 1972 és 1990 között, ezek a plakátok ismerősek lesznek
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

plakatok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A népi hiedelmek szerint közeledik a tavasz, mivel a medve nem látta meg az árnyékát. Bár egyelőre úgy tűnik, a télnek még dolga van errefelé, megéri hétvégén kimozdulni, hiszen Budapesten ezúttal is programok színes tárháza vár.

Ezen a hétvégén vár a FinnAgora - Finn Filmnapok, a RE-VERZIÓ a 15. Verzió legnépszerűbb filmjeivel, a XII. Budapesti Mangalica Fesztivál, a KávéBár Bazár a Millenárison, a LUDWIG 30 - Mindig kortárs kiállítás, a Tóth József Füles: Legendás fotómodellek a XX. századból kiállítás és a Kórusok Téli Éjszakája.

Tóth József Füles: Legendás fotómodellek a XX. századból

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria, február 5. és március 3. között

Időutazás és újratalálkozás a magyar reklámfotózás meghatározó alkotójának emlékezetes képei által. Tóth József Füles fotográfus reklámfotóival, plakátjaival iskolát teremtett az 1970-es évektől kezdődően. Az átgondolt koncepció, a szellemes ötletek, a humor, a groteszkre való hajlam és a látványos megjelenítés különlegesen új hangvételt, áttörést jelentett. 1972 és 1990 között számtalan reklám és emblematikus plakát került ki Füles mester műhelyéből, melyek hétköznapjaink részévé váltak, csakúgy, mint a korszak lenyomatát tükröző plakátokon szereplő modellek.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

FinnAgora - Finn Filmnapok

Budapest, Toldi mozi, február 6-10.

Szeretnél egy rettenthetetlen metálbandával végigutazni Lappföld és Észak-Norvégia vadregényes tájain? Szívesen belenéznél egy finn vállalkozó életébe? Lenne kedved együtt sírni és nevetni az élet dolgain a vén házsártossal? A Finn Filmnapok idén is öt napig tart majd: 2019. február 6‒10-ig a Toldi moziban. A Filmnapokat a FinnAgora, a Finn Filmalap - Suomen elokuvasäätiö - és a Budapest Film támogatásával rendezik.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

RE-VERZIÓ a 15. Verzió legnépszerűbb filmjeivel 

Budapest, Blinken OSA Archívum, február 7. és március 21. között

Kollektív pszichoterápia, a Franco-diktatúra áldozatai, füstölgő okostelefonhegyek, rabszolga a szomszédban, fenséges erdők és a Laibach kalandja Észak-Koreában. Február 7. és március 21. között a 15. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál hat legsikeresebb filmjét lehet megtekinteni ingyenes vetítéseken.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

XII. Budapesti Mangalica Fesztivál

Budapest, Szabadság tér, február 8-10.

A mangalicatermékek mellett kiváló magyar portékákkal, nagyszerű zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat-kiállítással, helyben sült mangalicaételekkel, egészben sült malaccal, kiváló borokkal és pálinkákkal, valamint Budapesten az elmaradhatatlan főzőversennyel várják az érdeklődőket. Ha az eddigi siker folytatódik, akkor még szélesebb körben lesznek ismertek a hazai mangalicatenyésztők és az általuk elkészített finomságok.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

KávéBár Bazár 2019

Budapest, Millenáris, február 9-10.

Tizedik születésnapját ünnepli a KávéBár Bazár, a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye. Ezúttal még nagyobb helyszínre, a Millenáris Park B csarnokába költöznek, ahol számos kiállító és szakmai program várja az érdeklődőket, a belépő pedig tartalmazza az egész napos kávékóstolást, valamint borok és párlatok kóstolását is. A tervek szerint a rendezvény ad otthont február 9-én a Magyar Amatőr Barista Bajnokságnak, február 10-én pedig a Magyar Cup Tasters Bajnokságnak.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

LUDWIG 30 - Mindig kortárs

Budapest, Ludwig Múzeum, február 5. és március 31. között

A Ludwig Múzeum 2019-ben ünnepli budapesti megalapításának harmincadik évfordulóját. A Peter és Irene Ludwig kezdeményezésére 1989-ben létrehozott közgyűjtemény, egyébként az első az egykori vasfüggönyön túl, Magyarország első kortárs múzeuma volt. Az eltelt három évtizedben több száz kiállításra és ezernél is több programra került itt sor, a múzeum célja azonban a kezdetek óta változatlan: a kortárs művészetet közelebb vinni, és érhetőbbé tenni a látogatók számára, mindezt izgalmas és újszerű módon.

A kerek születésnap alkalmából egy kiállítás- és programsorozatra kerül sor, ami rendhagyó módon foglalkozik a múzeum történetével, jelenével és jövőjével. Négy egymást követő, kéthetes periódusban lesznek majd láthatók kisebb léptékű kiállítások, emellett filmvetítésekre, előadásokra, sőt, különleges koncertekre és exkluzív programokra is sor kerül. A programhoz kapcsolódóan egy magazin is készül.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Kórusok Téli Éjszakája

Budapest, MagNet Közösségi Ház, február 9., 18:00

2019. február 9-én második alkalommal rendezik meg a nagy népszerűségnek örvendő nyárindító fesztivál téli változatát, a Kórusok Téli Éjszakáját. Ahogyan a Hangot a térnek - hangot a télnek! szlogen is jelzi, minden tér megtölthető, betölthető hangokkal, az év bármely szakában, legyen szó akár közterekről, akár egy-egy épület belső tereiről. Az ötletgazda és lebonyolító Csíkszerda Egyesület önkénteseinek fontos, hogy a kórusmuzsikát kedvelő és az énekelni vágyó közönség számára vidámabbá varázsolják a szürke, téli hónapokat.

A MagNet Közösségi Házban hat koncertteremben, 35 koncerten közel kétszáz torokból csendül fel majd az ének ezen az egész estés kulturális eseményen. A program részét képezi a közös daltanulás épp úgy, ahogyan a nyári Kórusok Éjszakájának egyik elmaradhatatlan és közkedvelt elemének számító záródaléneklés is, mely a téli programnak is a záróakkordja lesz. Ennek keretében a közönség egy külön erre az alkalomra írt, hivatalos záródalt énekelhet el a fellépő kórusok tagjaival közösen.  

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek: MTI/Czimbal Gyula.

Ezt is szeretjük