Megnyitja kapuit a királyi kastély Gödöllőn - Varázslatos adventi programokkal várnak
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

programajánló
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezen a hétvégén is, ha lehet, csak még jobban fokozódik az ünnepváró hangulat, ami a programokban is megmutatkozik.

Ünnepváró programsorozattal vár a Hagyományok Háza, emellett a Gödöllői Királyi Kastély is Adventi Kastélynapokkal készül. Az Átriumban izgalmas TEDx-előadásokra lehet számítani, a VÁRkert moziban pedig a művészet kedvelőinek kedveskednek a szecesszió születéséről szóló filmmel. Érdemes barangolni a napokban Szentendrén is, hiszen fantasztikus gasztrosétánnyal várnak - lássuk a programokat!

Ünnepváró vásár

Hagyományok Háza, december 13-15.

A Hagyományok Háza idén újra megrendezi ünnepváró programsorozatát, mellyel december 13. és 15. között adventi hangulatot varázsol Buda szívébe, a gyönyörűen felújított Budai Vigadóba. A vásárban a szemet gyönyörködtető népművészeti termékek mellett tánccal, gyerekkoncerttel, ajándékkészítő műhelyekkel és utánozhatatlan adventi hangulattal várják a látogatókat.

Az eseményről további információkat itt lehet találni.

XIX. Adventi Kastélynapok

Gödöllői Királyi Kastély, december 14-15.

Meghitt adventre készül a Gödöllői Királyi Kastély! Ha a karácsonyi készülődés forgatagában hangulatos kikapcsolódásra vágyik, látogasson Gödöllőre, hisz az országosan elismert és népszerű Adventi Kastélynapok az idén is a kulturális rendezvények színes palettáját vonultatja fel december 14-én és 15-én. A Gödöllői Királyi Kastély csodálatos programok sokaságával kívánja az idei adventi készülődést és karácsonyi időszakot emlékezetessé tenni a családok számára. Hazánk egyik legpompásabb környezetében öltöztetheti mindenki a szívét és lelkét ünneplőbe, ahogyan azt 1870-es években a királyi család tagjai is tették minden évben. A sokszínű programok között kiváló színházi előadások, bábszínház, koncertek és hamisíthatatlan karácsonyi hangulat várja az érdeklődőket.

Az eseményről további információkat itt lehet találni.

TEDxLibertyBridgeWomen: Bátor X Briliáns

Átrium, december 14. 9 óra

előadást figyelni 1 programajánló
Fotó: 10'000 Hours / Getty Images Hungary

A TED hivatalos engedélyével rendezik meg a TEDxLibertyBridgeWomen egész napos konferenciát. Idén 22 hazai előadó lép a kerek piros szőnyegre a TEDx-színpadon, nők és férfiak egyaránt. Bátor és briliáns előadásaik teszik az eseményt örömteli, gondolkodó, okos, sokrétű és dinamikus ünneppé. A helyszínen 350 néző élőben lehet részese a TED-élmény elsöprő erejének, amint az előadók bemutatják gondolataikat és produkcióikat.

Az eseményről további információkat itt lehet találni.

Klimt és Schiele: Amor és Psyche - A szecesszió születése

VÁRkert Mozi - Várkert Bazár, december 14. 16h

A művészet templomai című ismeretterjesztő sorozat következő epizódja a 19. század végi - 20. század eleji Bécs virágzó kulturális életét és a szecesszió születésének páratlanul izgalmas időszakát mutatja be. A korszakot, amikor új eszmék röppentek fel, amikor Freud felfedezi az emberi psziché mozgatórugóit, és amikor a nők és a nőiség mint szimbólum új értelmezést nyert a pszichológiában és a művészetben is.

Az eseményről további információkat itt lehet találni.

A cikk az ajánló után folytatódik

WAMP a kedvenc karácsonyi vásárod

Millenáris, december 15. 10-18 óra

Magyarország legnagyobb designvására ezúttal is három alkalommal, december 8-án, 15-én és 22-én várja azokat, akik valóban minőségi ajándékokat szeretnének a fa alá válogatni, legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes printtermékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról vagy kiegészítőkről. Mindhárom alkalommal több mint 200 designer munkáiból válogathatunk, a vásárlásban pedig közvetlenül az alkotóktól kérhetünk tanácsot. A bőséges tervezői kínálat mellett gasztronómiai finomságok, workshopok és gyereksarok is várja a látogatókat.

Az eseményről további információkat itt lehet találni.

Adventi gasztroséta

Szentendre, Dumtsa Korzó, december 15. 15 óra

Adventi szokások és finomságok Szentendrén. Advent harmadik vasárnapján ismét egy különleges sétára invitáljuk a kedves érdeklődőket. Miközben az ünnepi díszbe öltözött belvárosi utcákon barangolva bemutatjuk a különböző népek karácsonyi szokásait, megismerkedünk jó néhány ünnepi specialitással is, köszönhetően a belvárosban működő helyi gasztroszolgáltatóknak. Kóstoljanak bele velünk együtt Szentendre ünnepi hangulatába!

Az eseményről további információkat itt lehet találni.

Álomszép, mégsem giccses dekoráció: csak pár fenyőág kell hozzá

Az alábbi díszekhez szerencsére nem kell sok alapanyag, elegendő, ha van otthon madzag, szalag, cellux, ragasztó vagy drót - mikor melyik. Ezekkel könnyedén el lehet készíteni a varázslatos otthoni díszeket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük