Még több karácsonyi vásár nyílik a napokban - Mindenmentes finomságokból is válogathatsz
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

karácsonyi vásár programajánló 49 jav
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fantasztikus ünnepi programok várják az érdeklődőket ezen a héten is.

A hétvégén kerül sor a minden évben megrendezésre kerülő ásványbörzére a Lurdy-házban, Óbudán pedig dizájn piknikre várják az érdeklődőket. Ismét lehet futni a Millenáris parkban a rászoruló gyerekekért december 6-án a Fuss a Mikulással esemény keretében. Akik mindenmentes karácsonyi finomságokra vágynak, most hétvégén a III. Csak a Mentes Karácsonyi vásáron biztosan megtalálják a kedvükre valót. Ezenkívül megnyílik a Gozsdu Udvarban is a karácsonyi vásár, illetve a Bálnában Magyarország legnagyobb designvásárára kerül sor vasárnap.

22. Lurdy-házi Ásványbörze

Lurdy Ház, december 6-8.

A sűrű és fáradtságos 2019-es év után megérdemlitek a töltődést, és a karácsonyi vidám forgatagot! Ennek megfelelően most számos új programmal rukkolnak elő a szervezők.

programajánló 49. hét ásvány
Fotó: Tom Merton / Getty Images Hungary

Természetesen a megszokott minőség és választék se marad el az ásványokból, drágakövekből, ősmaradványokból és az ezekből készült ékszerekből és dísztárgyakból.

Az esemény további részleteit itt lehet elérni.

Tegyél jót, és Fuss a Mikulással!

Millenáris, december 6., 18 óra

Eltelt egy év, és újra egy nagyszerű cél érdekében jöhettek össze december 6-án a MikulásGyárban, a Millenáris Parkban. Itt az alkalom, hogy az ünnepek idején összefogjatok és együtt segítsetek a rászoruló gyerekeknek és családjaiknak. Mindenki megérdemli a boldogságot és az örömet. A futók által felajánlott tartós élelmiszerek, szép minőségű ruhák, játékok, könyvek, a nehéz sorsú és hátrányos helyzetű családok karácsonyát teszik szebbé.

Az esemény további részleteit itt lehet elérni.

Óbudai Dizájn Piknik – Karácsonyi különkiadás a Designfalon

Esernyős, december 7-8.

Tudatos vásárlók és hazai kézműves alkotók, tervezői márkák találkozása az ünnepi készülődés négy adventi hétvégéjén. A Szindbád Rendezvénytérben kialakított Designfal szemet gyönyörködtető, kreatív alkotásokkal fogadja a betérőket. A tervezők és designerek művészi munkái között akár egyedi karácsonyi ajándékokra is lelhetünk, miközben beszélgetni is lehet a tervezőkkel.

Az esemény további részletei itt érhetőek el.

III. Csak a Mentes Karácsonyi Vásár

Duna Palota, december 7-8.

Akár az első mentes karácsonyodra készülsz, akár már rutinos Csak a Mentes-vásárló vagy, várnak Téged a III. Csak a Mentes Karácsonyi Vásárán, ahol leveszik az ünnepi készülődés terhét a válladról!

mindenmentes karácsonyi vásár programajánló
Fotó: Marcus Chung / Getty Images Hungary

Idén nem kell idegeskedve boltról boltra cipekedned, hogy minden allergénmentes terméket beszerezz a gyerkőcök mikuláscsomagjához, az ünnepi menühöz vagy épp a karácsonyfa alá kerülő ajándékokhoz. Itt egy helyen megtalálhatod az általatok is fogyasztható ünnepi termékeket, szaloncukrokat, péksütiket és isteni bejgliket, de a környezettudatos vásárlóknak is lesznek natúrkozmetikumok, öko-tisztítószerek, zero waste-termékek, amit ráadásul most kedvezményes áron szerezhettek be, sőt rengeteg terméket meg is kóstolhattok!

Ez nem minden! Hogy még több inspirációt kapjatok a főzéshez, az előadások mellett workshopok segítségével saját magatok is elkészíthetitek az ünnepi menüt az asztalra. Eközben a gyerkőcöket kézműves foglalkozással és Mikulással várják!

Az esemény további részletei itt érhetőek el.

Gozsdu Karácsonyi Vásár

Gozsdu Udvar, december 6-24.

Gozsdu Karácsonyi Vásár a Gozsdu Ünnepi Udvarban Mikulástól Karácsonyig, 2019. december 6-tól december 24-ig mindennap, hétköznap déltől 19 óráig, hétvégén 10-től 19 óráig, 24-én 10-től 17 óráig.

Az esemény további részletei itt érhetőek el.

WAMP, a kedvenc karácsonyi vásárod

Bálna, december 8. 10-18 óra

Decemberben 8-án startol a WAMP karácsonyi vásársorozata a Millenárison. Magyarország legnagyobb designvására ezúttal is három alkalommal, december 8-án, 15-én és 22-én várja azokat, akik valóban minőségi ajándékokat szeretnének a fa alá válogatni, legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes printtermékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról vagy kiegészítőkről. Mindhárom alkalommal több mint 200 designer munkáiból válogathatunk, a vásárlásban pedig közvetlenül az alkotóktól kérhetünk tanácsot. A bőséges tervezői kínálat mellett gasztronómiai finomságok, workshopok és gyereksarok is várja a látogatókat.

Az esemény további részletei itt érhetőek el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Leonardo 500 - Várkert Mozi

Várkert Bazár, december 7. 16 óra

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő, Leonardo 500 című epizódja az egyetemes művészettörténet egyik legismertebb és legjelentősebb alakja, Leonardo da Vinci előtt tiszteleg, halálának ötszázadik évfordulója alkalmából.

Az esemény további részletei itt érhetőek el.

Álomszép, mégsem giccses dekoráció: csak pár fenyőág kell hozzá

Az alábbi díszekhez szerencsére nem kell sok alapanyag, elegendő, ha van otthon madzag, szalag, cellux, ragasztó vagy drót - mikor melyik. Ezekkel könnyedén el lehet készíteni a varázslatos otthoni díszeket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük