Ne riasszon el a szombati munkanap! Színes programokkal vár a hétvége
A hosszú hétvége után különösen érzékenyen érint a hatnapos hét? Ezek a programok kihozzák a maximumot az egynapos hétvégéből is!

baratok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha azt hitted, hogy novemberre Budapest végképp kifogy a programokból, tévedtél: a karácsonyi pörgés előtt is számtalan izgalmas és érdekes lehetőséggel várja mindazokat, akik kihasználnák az enyhe időjárást, és a nyakukba vennék a várost. Barátokkal vagy barátnőkkel, randira vagy akár együtt a családdal: a színes rendezvények közt mindenki talál a saját szája íze szerint valót.   

Most még bepótolhatod, ha úgy érzed, 2018-ban nem voltál elég aktív: az év utolsó előtti hónapja rengeteg lehetőséget nyújt, hiszen ezen a hétvégén a Márton-napi libavacsorákon kívül nem mindennapi filmfesztiválokra és őrületes bulikra is lesz alkalmad országszerte! 

Koreai Filmfesztivál 2018

Sugár Mozi, Uránia Nemzeti Filmszínház, Art+ Cinema, Apolló mozi, Szent-Györgyi Albert Agóra Művelődési Központ, november 5-11.

A Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Szegeden immáron párhuzamosan zajló programok nagyszerű közönséget tudhatnak a magukénak. Nekik és a pezsgő koreai filmgyártásnak köszönhető, hogy a fesztivál mára Közép-Európa legnagyobb koreai filmes eseményévé nőtte ki magát. A Koreai Filmfesztivált ehhez méltón 2018-tól saját arculattal és négy állandó szekcióval folytatják:

A FRISS szekció a legújabb koreai filmeket vonultatja fel, és elsősorban a koreai film alakuló irányaira fókuszál.

Az ARCOK szekció Korea nagy hatású filmkészítőinek egyikét mutatja be, hogy a közönség közelebbről is megismerhesse az alkotókat.

A FÓKUSZ szekció egy speciális témára összpontosít, ez fesztiválunk meglepetése minden évben.

Az EXTRA szekció pedig magyar filmes szakemberek válogatásait tartalmazza, vetítés utáni beszélgetésekkel.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

VERZIÓ 15 Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

Művész mozi, Toldi mozi, Kino Cafe mozi, Trafó, november 6-11.

A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 2004 óta Magyarországon egyedüliként nemzetközi és magyar dokumentumfilmeken keresztül képviseli az emberi méltóságot és közös társadalmi ügyeinket. A Verzión bemutatott filmek, mint elemző és véleményformáló alkotások, eredeti és kreatív módon közelítenek alanyaikhoz, együttérzést keltve és toleranciára tanítva minket.

A programról részletesebben itt olvashatsz. 

Olasz Filmfesztivál 2018

Budapest - Puskin mozi, Tabán mozi, november 6-16.

Idén 16. alkalommal jelentkezik a MittelCinemaFest - Közép-Európai Olasz Filmfesztivál, mely a legújabb olasz filmeket hozza el több magyar városba is - néhány film olyannyira új, hogy még az olasz mozikba sem került be. Az Olasz Kultúrintézet és az évek óta az olasz filmek külföldi népszerűsítésével foglalkozó Luce Cinecittá Intézet együttműködésének köszönhetően olyan olasz filmek érkeznek hazánkba, melyek megérintenek, megnevettetnek és elgondolkodtatnak. Az idei évben is nélkülözhetetlen az együttműködés a Budapest Filmmel, valamint a Puskin és Tabán mozikkal, melyek a MittelCinemaFest 2003-as kezdete óta helyszínt adnak az eseménynek.

A programról részletesebben itt olvashatsz. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Márton-napi Borfesztivál a Gellértben

Danubius Hotel Gellért, november 8-11.

2018-ban a borfesztivál az ország ikonikus szállodájának százéves születésnapját ünnepli, amikor a közkedvelt és izgalmas borünnep élettel tölti meg a történelmi színfalakat, és a fesztiválozók a kiváló borok korlátlan kóstolása mellett élvezhetik a lélegzetelállító helyszíneket, mintegy 3000 négyzetméteren. A nyolcadik Márton-napi Borfesztivál gasztroprogramjai is a Gellért századik évfordulóját idézik: Száz év vagány butiksörfesztivállal indul a nulladik nap, ahol válogatott sörökkel alapozhatunk a borfesztiválra. A Százszorséf lakosztályétteremben ismét Michelin-csillagos séf, méghozzá Palágyi Eszter készíti a prémium kategóriás menüt. A Száz százalék Gellért borvacsora séfjei kreativitásukkal és a fogásokhoz illő borokkal ünneplik a Gellért évszázados vendéglátását, a Száz liba egy sorban Márton-napi Sunday brunch pedig felvonultatja a legkedveltebb libaételeket.

A programról részletesebben itt olvashatsz. 

Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Skanzen -, november 10-11.

Márton napja fontos fordulópont volt a naptárakban: vidéken ekkor fejeződtek be a mezőgazdasági munkák, ezen a napon zárult le a gazdasági év. Szent Márton ünnepén libát illik enni, és újborral szokás koccintani. Ez egyben a Skanzen szezonzáró rendezvénye, mely a neves naphoz kapcsolódó gasztronómiai különlegességekkel invitálja a látogatókat. Ekkor kezdődtek a téli társasmunkák, kalákák is. A házak kemencéit begyújtják, a pattogó tűz mellett tollat fosztanak, mesét hallgathattok, sült finomságokat kóstolhattok.

A programról részletesebben itt olvashatsz. 

Kraak & Smaak

Akvárium, KisHall, november 9., 19.30

Az elektronikát és funkot fantasztikusan ötvöző holland zenekart nem kell bemutatni a hazai közönségnek: a Kraak & Smaak időről időre Magyarországra látogat, hogy az itteni rajongók is megtapasztalhassák az élő koncerteken jellemző vidám és elsöprő hangulatot. A dinamikus ütemek és groove-os dallamok kedvelői ezúttal is egy szexi, egész estés műsorra érkeznek majd az Akvárium Klub KisHalljába november 9-én. A 2016-ban megjelent, nagy sikerű Juicy Fruit album dalai mellett a legnagyobb slágerek, mint például a Dynamite sem hiányozhatnak a setlistről!

A programról részletesebben itt olvashatsz. 

Suzanne Vega - Solitude Standing Tour

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, november 11., 20 óra

2017-ben volt épp harminc éve, hogy megjelent a Solitude Standing című album, rajta olyan, ma már klasszikusnak számító dalokkal, mint a Luka vagy a Tom's Diner. Ebből az alkalomból Suzanne Vega világ körüli turnéra indult, és a lemez megjelenésének 31. évében Budapestre is elhozza ezeket a csodás dalokat.

A programról részletesebben itt olvashatsz. 

suzanne vega

Idióta sofőrök

Autóval indulsz útnak valamelyik programra? Az első és legfontosabb szabály, hogy ebben az esetben tilos alkoholt fogyasztanod, ennek a tíz életveszélyes autósnak viszont nem szabadott volna jogosítványt se adni! Vezess felelősséggel, vagy használd a tömegközlekedést! 

Ezt is szeretjük