11 éven keresztül fotózta Budapestet a fotós: kivételes képek születtek
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

budapest
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az utóbbi időben bőven kijutott a hóesésből, ám, ha téged ez hidegen hagy, nemcsak a hógolyózás és a szánkózás nyújthat felhőtlen szórakozást. Elvégre a budapesti élet hétvégén szolgáltatja a legszuperebb bulikat!

Ezen a hétvégén vár a 2019-es Harmadik Magyar “Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál, Csernus és a Montmartre - Egy műterem titkai, illetve Erdei Krisztina: Vénusz születése és más történetek című kiállítása, a Bëlga együttes Nyárindító koncertje és a JaJaJa Festival. 

2019-es Harmadik Magyar “Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál

Budapest, Millenáris, január 25-27.

2019-ben lesz a Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok létrehozásának hetvenedik évfordulója. Ez fontos csomópont a két ország közötti kapcsolatok fejlesztésében. Ennek a kiemelkedő évfordulónak jegyében szervezi meg a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület 2019. január 25-től három napon keresztül a harmadik “Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivált.

A színpad közelében található street food standokon hat kínai étterem képviselteti magát, ahol frissen készítik az igazi, autentikus kínai ételeket. Akik eddig még nem jutottak el a Monori Center nyaranta rendezett kínai street food fesztiváljára, itt most megkóstolhatják az ott kapható különlegességeket.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Csernus és a Montmartre - Egy műterem titkai 

Budapest, Várkert Bazár - Testőrpalota -, január 27-ig; záróesemény: január 27., 15:00

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány Csernus Tibor - 1927-2007 - világhírű magyar festőművész párizsi műtermének és hagyatékának hazahozott anyagából válogatva mutatja be a művész montmartre-i környezetét és a műterem világát, az alkotófolyamat egyes állomásait.

A cikk az ajánló után folytatódik

Méltó módon köszön el a Csernus Tibor képeiből összeállított gyűjtemény: felnőtteknek szóló workshoppal, Harcsa Veronika és Razvaljajeva Anasztázia Debussy-estjével, valamint Winkler Nóra és Topor Tünde tárlatvezetésével ér véget a kiállítás.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Erdei Krisztina: Vénusz születése és más történetek

Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, január 22. és március 9. között

Erdei Krisztina Vénusz születése és más történetek című kiállítása annak az egyéves munkafolyamatnak az eredménye, melyet a 2017-ben elnyert Budapest Fotográfiai Ösztöndíj tett lehetővé számára. Az ösztöndíjat Budapest Főváros Önkormányzata a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központtal együttműködve hirdette meg 2017-ben, azt a hagyományt folytatva, melynek keretében 2000-től 11 éven keresztül egy-egy kivételes tehetségű fotográfus egy éven keresztül örökítette meg Budapestet, annak életét, saját témaválasztását követve.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Bëlga Nyárindító - 2. nap 

Budapest, Akvárium Klub - NagyHall -, január 26., 20:00

Készüljé’ fel a hangulatra!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

JaJaJa Festival: Iris Gold - DK -, Lake Jons - FI -, Great News - NO 

Budapest, A38, január 27., 19:30

Bécsben már tíz éves hagyománya van, most először megérkezik Magyarországra is: a JaJaJa Fesztivál Skandinávia friss hangjait hozza el az A38 Hajóra, hogy a budapesti közönség megtapasztalhassa, mire kapják fel a fejüket északi társaink. A Kiállítótér egy estére megtelik sarki fénnyel és hűvös szelekkel, de három előadó gondoskodik majd arról, hogy senki se fázzon.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük