Ezért megéri ébren maradni: mesés látványban lehet részed a Citadellán

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

citadella
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az augusztus többnyire vegyes érzéseket vált ki az emberből, hiszen csodálatos hónap ez is, de mégis magában hordozza a nyár végét. Persze temetni azért korai lenne, annál is inkább, hiszen addig még rengeteg izgalmas program lesz.

Ezen a hétvégén vár a Sziget Fesztivál 2019, Vega Gasztro Nap a Krisna-völgyben, a szigetszentmiklósi Summerfest 2019, jóga a Citadellán és Ganxsta Zolee és a Kartel-koncert a Budapest Parkban.

Jógázz a Citadellán alkonyattól pirkadatig

Budapest, Citadella, augusztus 10. 17:00 - augusztus 11. 5:00

Csoportos, vezetett jógaórák a jóga legismertebb irányzatainak megfelelően ismert hazai és nemzetközi jógaoktatókkal a Citadella Szabadság-szobor felőli oldalán. A programot a Citadella másik oldalán Jóga Piknik egészíti ki, amely lehetőséget és teret biztosít a jógaiskolák bemutatkozásának, szakmai beszélgetéseknek és a sportághoz kapcsolódó egyéb tevékenységek megjelenésének.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Sziget Fesztivál 2019

Budapest, Hajógyári-sziget, augusztus 7-13.

Az első Sziget Fesztivál 1993-ban nyitotta meg kapuit egy egészen kis közönség számára, ám azóta Európa egyik legnagyobb zenei fesztiváljává nőtte ki magát. 60 különböző színpad, 7 teljes napon át több mint 100 nemzet képviselteti magát a Szigeten, olyan távoli országokból is érkeznek látogatók, mint Brazília vagy Új-Zéland.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ez a békés találkozása a kultúráknak - a zene, az ünneplés és szórakozás jegyében - az, amiről a Szabadság Szigete valójában szól. Bár a zene áll a Sziget központjában, a művészet is kulcsszerepet játszik minden évben. Cirkusz, tánc, színház, performanszok, múzeumok, képzőművészeti helyszínek: felsorolni is nehéz, mennyi program várja a fesztiválozókat a nap minden pillanatában.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Vega Gasztro Nap

Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm, augusztus 10.

Ezen a napon minden látogató kóstolót kap számos helyben készített indiai és magyaros ételből. A nagy sikerre való tekintettel idén sem maradhat el a bográcsfőző verseny, melyre bárki nevezhet, legyen az lelkes család, baráti társaság, csoportok vagy akár munkatársak is! Természetesen ismét lehetőségük lesz önálló felfedezést tenni a helyi kertészetben, jobban megismerkedni az indiai és más nemzetiségek konyhájával, az ételek egészségre való hatásával, elkészítésével és még sok más érdekességgel.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Summerfest 2019

Szigetszentmiklós, augusztus 11-20.

A Summerfest nemzetközi folklórfesztivál az idén ünnepli létrejöttének 25 éves évfordulóját. A fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyar Nemzet folklórkincsének gazdagságára oly módon, hogy évente húsz más nemzetet hívunk meg a világ minden tájáról, ezzel is érzékeltetve felelősségünket a saját kulturális értékeink őrzésében és ápolásában. Ha azt tapasztaljuk, hogy sok ország tesz és áldoz ezen a területen, akkor nekünk is teljesíteni kell kötelességünket.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ganxsta Zolee és a Kartel 

Budapest Park, augusztus 10. 18:00

Egy legendás este - hazánk legnagyobb fenegyerekei, a Ganxsta Zolee és a Kartel ikonikus albumukat, a Helldoradót hozzák el augusztus 10-én a Budapest Parkba. Az idén húszéves kultikus anyagon olyan slágerek szerepeltek, mint A jó, a rossz és a Kartel vagy A való világ - ezek is biztosan terítékre kerülnek a nyár leggengszterebbnek ígérkező estéjén!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük