Ütős fesztivál közeledik, de ez más, mint a többi - Ráadásul ingyenes

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

fesztival 1
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden nyárnak megvan a maga története, persze ehhez nem árt, ha az embert állandóan fűti a kalandvágy, és bármikor kész útra kelni egy újabb csodálatos élményért. Az elhatározás a tiéd, az ötleteket pedig ezúttal is mi adjuk.

Ezen a hétvégén vár a Paloznaki Jazzpiknik, az agárdi Ütős Fesztivál, Kiscsillag-koncert a  Budapest Parkban, WAMP - Design vásár az Erzsébet téren, a Generali Night Run Budapest és az Ozora Fesztivál.

Ütős Fesztivál 4.0 Agárd 

Agárd, Szabadstrand, augusztus 2-4.

Sok minden nem változott, három nap, tópart, buli, mosoly, ütősök, jamek, színek, fények, illatok, ízek, zenekarok, kicsik és nagyok, meglepetések... Az Ütős Fesztivál továbbra is a Velencei-tó egyik közösségi alapon szerveződő, helyi emberek, helyi értékek mentén létrejött ingyenes rendezvénye. A szervező csapat a rendezvény megálmodásakor azt az elemi közösségi élményt vette alapul, ami az együtt zenélés, a ritmus köré fonódik.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Kiscsillag, vendég: Lóci Játszik

Budapest Park, augusztus 3., 18:00

Amikor két frontember, Lovasi András - Kispál és a Borz, Leskovics Gábor „Lecsó” - Pál Utcai Fiúk hobbiból találkozik, akkor a keresztmetszetben létrejön hazánk egyik kedvenc alterzenekara, a Kiscsillag. Szerencsés együttállások, remek zenészek, masszív rajongótábor és olyan slágerek, mint a Fishing On Orfű vagy a Kockacukor kövezi a zenekar útját immáron lassan másfél évtizede. Tehát a legmenőbb hobbi-garázszenekar a Budapest Park nagyszínpadán augusztus 3-án - mert szándék van!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

WAMP – Design szabadon

Budapest, Erzsébet tér, augusztus 4. 11-19:00

Augusztusban a WAMP-os tervezők dupla sebességbe kapcsolnak, így két helyen is találkozhattok velük! A hónap első vasárnapján a szokott helyen, az Erzsébet téren, a hűsítő medence partján várják a városban maradókat, azt követően pedig kiköltöznek Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvényére az Óbudai-szigetre, ahol a Sziget Fesztivál egész ideje alatt várják a Hello Wood őrülten színes faházaiban a stílusos fesztiválozókat!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Generali Night Run Budapest

Budapest, Várkert Bazár, augusztus 3. 12:00-23:00

Közeledik az év egyik legjobban várt fővárosi futóversenye, a Generali Night Run Budapest! Ha futottál már a kivilágított Budapesten, tudod, hogy miért kihagyhatatlan ez a verseny, ha még nem, akkor itt az ideje, hogy megtapasztald! Azért a már visszajáróknak is tartogatnak a szervezők meglepetést: a verseny történetében először a Széchenyi lánchídon is áthalad a verseny mindhárom távja!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ozora Fesztivál

Dádpuszta, július 29. - augusztus 4.

Az Ozora a béke és a szeretet fesztiválja, ide nem vadulni jönnek az emberek, hanem táncolni és jól érezni magukat. A közösség és a megnyugvás völgye az Ozora, ahogy a fesztivál üdvözlőtáblája is írja, egy talpalatnyi Földi Paradicsom.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

8. Paloznaki Jazzpiknik

Paloznak, augusztus 1-3.

Aki a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Paloznakon találja magát. A Paloznaki Jazzpikniken a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a „nagykoncert”-élményig minden megvan, csak éppen közben ki sem kell mozdulni az apró, de annál színesebb balatoni faluból.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük