Koccintástól lesz hangos a Városliget hétvégén: nem véletlen a nagy felhajtás

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

borfeszt 1
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elmúlt héten egyaránt kaptunk hideget, meleget, már ami az időjárást illeti. Szerencsére az élet ettől még nem áll meg, sőt, kezdődik a nyár hivatalos első hétvégéje. Ha még nincs programotok, van pár szuper ötletünk. A fővárosban és az ország más pontján is.

Ezen a hétvégén vár az Eleven tavasz, a Rosalia 2019 - Rosé és Pezsgő fesztivál a Városligetben, Egy Nap - városi ökobandázás a Dürer Kertben, a XVI. Napfényes Fesztivál, a Műtárgyak Éjszakája 2019 és a kapolcsi Bondoró - I. Utcaszínház Fesztivál.

Rosalia 2019 - Rosé és Pezsgő Liget

Budapest, Városliget, május 31. és június 2. között

Idén új időpontban, tavasz és nyár határán, de változatlanul a Liget zöldjében és hanyagul orrnyeregre csapott rózsaszín szemüvegben vár titeket Budapest kedvenc tavaszhagyó-nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia! Elsősorban rosék és buborékozók, de szőkék és vörösek és édesek is - szóval a legszebb borok, a legcsodásabb hölgyek és a legjobb fejek a legtutibb helyen, három napon át, koncertekkel, gasztronómiával, családi programokkal.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Eleven tavasz

Budapest, Bartók Béla út, május 31. és június 2. között

Újraértelmezik, és életre keltik a Bartók Béla úton a kihasználatlan helyszíneket, arra számítva, hogy a kezdeményezés másokat is megszólít majd. A kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak: vállalkozók, intézmények, magánszemélyek, és a munka gőzerővel beindult, mint erős gyökerű fa, növekszik, egyre több ötletet, eseményt, érdeklődőt, segítőt és barátot tömörítve.

A cikk az ajánló után folytatódik

A közös célok és a közös munka összehozza a csapatot, és már látni, hogy hatása nő, új, közös programokat, fesztiválokat fogalmaznak meg, aminek következő ünnepe az ELEVEN tavasz lesz, melyre téged is várnak!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Egy Nap - városi ökobandázás

Budapest, Dürer Kert, június 2.

"Városi nomádok és vidéki urbanisták! Már-gyüttmentek és Lesz-gyüttmentek - ide gyűljetek!" Ismét egy közös városi ökobandázásra, az augusztusi Gyüttment Fesztivál előbulijára hívnak benneteket! Egy Nap: A város - vidék kapcsolatáért. Mert egy Nap süti a várost és a vidéket! Egy nap, hogy élhetőbbé tegyék élettereinket, legyen az vidéken vagy a (fő)városban, hogy segítsék egymást azzal, amivel tudják - tudásmegosztással, tapasztalatcserével. Egy nap zenével, tánccal, előadásokkal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal, piaccal, komposztbudival - mindezt a nulla hulladék szemléletben!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

XVI. Napfényes Fesztivál - az egészség, egyensúly és teljesség felé

Budapest, Dürer Rendezvényház, június 2.

Június első vasárnapján immár 16. alkalommal várja látogatóit a testi-lelki-szellemi egészség egyik legnagyobb, legszínesebb és legátfogóbb hazai rendezvénye, a Napfényes Fesztivál. A fesztivál programjának gerincét idén is a nagyteremben zajló előadások jelentik, melyek az ember holisztikus megközelítésének jegyében tárják fel az egészség, a boldogság és a teljesség felé vezető út újabb titkait, rejtett összefüggéseit.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Műtárgyak Éjszakája 2019

Budapest, több helyszínen, május 30. és június 1. között

A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyernek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé. A szakmai előadásokon a porcelánoktól a műtárgyhamisítványok természettudományos vizsgálatáig számtalan izgalmas témáról hallhatunk a szakma kiválóságaitól. Feltárulkoznak raktárak, restaurátor és műtárgykészítő műhelyek.

A workshopokon többek közt a kalapkészítés, az ötvösművesség és a Herendi-porcelánformázás praktikáit magunk is kipróbálhatjuk. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradnak el izgalmas tematikus sétáink, és a gyerekeket, családokat is kreatív foglalkozásokkal várjuk. Ellátogatunk művészműtermekbe, ahol lehetőségünk nyílik betekinteni a művészi alkotófolyamatokba. A becsüsórákon a műtárgyak vizsgálatához szükséges gyakorlati tudást sajátíthatjuk el, melyet az árveréseken rögtön ki is próbálhatunk. A programkavalkádot filmvetítéssel és kellemes, esti művészeti sétával zárhatjuk.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Bondoró - I. Utcaszínház Fesztivál

Kapolcs, május 30. és június 2. között

Az utcaszínház egy nagy múltra visszatekintő, hagyományokra épülő műfaj, melyet első alkalommal mutat be ebben a formában egy jól ismert helyszínen a Bondoró Fesztivál a Viprodukció Fesztiváliroda szervezésében. Hiánypótló fesztivál, mely felkarolja a műfaj legtehetségesebb hazai előadóit, és eljuttatja produkcióit egy szélesebb közönség felé. Különféle impulzusok, az utcákon és tereken folyamatosan újrateremtődő színpadok, a vásártéri forgatag, a koncertek és performanszok, ízek és illatok magukkal ragadnak a fesztiváltér 22 helyszínén.

A független alkotóközösségek által létrehozott vásári, báb-, cirkuszi, gólyalábas produkciókat a műfaj nemzetközileg is elismert, számos kitüntetéssel díjazott előadói hozzák el Kapolcsra. Mindezekre nyújt lehetőséget a Bondoró Utcaszínház Fesztivál. Találkozzunk, és merüljünk el együtt ebben a színes forgatagban!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek forrása: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük