Még hogy a tél nem kedvez a jó buliknak! Mit csinálj hétvégén, ha hideg van?
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

port ajanlo 2 het
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bekeményít a tél, hóesés, szél, jégeső várható a napokban. Bár az elmúlt hét időjárás-jelentéseinek fő témája a zord, barátságtalan időjárás volt, akad jobb időtöltés a paplan alatt heverészésnél! Például érdemes Budapest felé venni az irányt, hiszen a programkínálat ezúttal is hatalmas.

Ezen a hétvégén vár a SzólóDuó 2019 Nemzetközi Tánc Fesztivál, Supernem születésnapi koncert, Hadik Brunch Jakab Julival és Reisz Gáborral, a Jégvirágtól Borvirágig gasztroesemény, a 4. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál, valamint Antonio Sanchez-koncert az A38-on.

SzólóDuó 2019 Nemzetközi Tánc Fesztivál

Budapest, MU Színház, január 10-12.

A SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál - 20. évad - rövid koreográfiák nyitott és nemzetközi szakmai fóruma. A fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató és már tapasztalt koreográfusokat, táncosokat egyaránt bátorítsa, elősegítse szakmai fejlődésüket, legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel.

Supernem 17

Budapest, Barba Negra Music Club, január 11., 20:00

A hazai poprock legvagányabb zenekara jubileumokban sem követi a hagyományokat. A Supernem előre búcsút int kiskorúságának, és emlékezetesen megünnepli 17 éves születésnapját január 11-én a Barban Negrában. Az év eleji klubszezon méltó nyitánya lesz a koncert!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Hadik Brunch Jakab Julival és Reisz Gáborral

Budapest, Hadik Kávéház, január 12., 11:00

Résztvevők: Jakab Juli forgatókönyvíró, dramaturg, színésznő, Reisz Gábor filmrendező. A sorozat szerkesztője Ott Anna.

Jakab Juli játssza Esztert, aki Reisz Gábor kultikussá vált első nagyjátékfilmjében, a VAN-ban összetöri a főszereplő férfi szívét. Reisz Gábor játssza Tamást, aki a rendező vadonatúj filmjében, a Rossz versekben összetört férfiszívvel bonyolódik saját életének, emlékeinek boncolgatásába. Az év első Hadik Brunchán felidézik a VAN-t, terítékre teszik a Rossz verseket, beszélnek a Napszálltáról, és az alkotókat a személyes határokról, az írásról és a generációs ügyekről faggatják.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jégvirágtól Borvirágig 2019

Monori Strázsahegy, január 12., 11:00-18:00

A rendezvény helyszíne a Monori Strázsahegy - Pincefalu szívében az Orbán-szobor környéke. All you can eat rendszerben a fesztivál 13 helyszínén korlátlanul kóstolhatók a helyi borosgazdák hagyományos és különleges ízesítésű forralt borai és a gazdák vendégeiként megjelent éttermek, szakácsok ételízelítői.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

4. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, január 13., 9:00-17:00

Télen se állj le a futással: kezdd az évet egy fagyos, de kivételes élménnyel a 4. Zúzmara Félmaraton és Futófesztiválon! Az eseményre azokat várják, akik egyetértenek a mondással, miszerint túl hideg sosincs, csak alulöltözött futó! A hideg, a hó, a jég és a fagy csak kifogás, nem akadály!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Antonio Sánchez and Migration

Budapest, A38, január 13., 20:00

A kortárs dzsessz egyik ünnepelt dobos sztárja, aki Grammy-t nyert a Birdman zeneszerzőjeként és Pat Metheny zenésztársaként is: Antonio Sánchez ismét Budapesten! Ezúttal Migration nevű akusztikus kvintettjével mutatja be novemberben megjelenő Lines in the Sand című lemezét. A fantasztikus technikájú, ugyanakkor társadalmilag is igen elkötelezett dobos-virtuóz január 13-i, A38-as koncertje erős kezdése lesz az idénynek.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük