Az ünnepek után sem áll meg az élet Budapesten: 5 szuper hétvégi program
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

port ajanlo 1 het
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amilyen gyorsan jött, úgy el is illant a karácsonyi ünnep, ugyanakkor mi lehetne méltóbb fogadtatása az évnek, mint célba venni valamelyik magyar nagyvárost, és ellátogatni pár klassz helyre? Elvégre programokból ezúttal sem lesz hiány.

Ezen a hétvégén vár a téli MondoCon, a Made in Pécs, Fekete Lyuk - A pokol tornáca a Kiscelli múzeumban, Isten - Nő kiállítás a budapesti Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban, valamint Soharóza - Halas Dóra - Nagy Fruzsina: Tabu kollekciója a Trafóban.

Téli MondoCon 2019 

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, január 5.

A MondoCon egy rendkívül szórakoztató animés és geek rendezvény, amit minden évszakban megrendeznek, hogy a rajongók és érdeklődők találkozhassanak egymással, megnézzék, és részt vegyenek a programokon, és, hogy átadhassák magukat a hobbijuknak egy hétvége erejéig. A rendezvényeken mintegy tízezer látogató fordul meg, ennek ellenére nagyon barátságos a hangulat, családias légkör fogad mindenkit.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Made in Pécs

Pécs, Széchenyi tér, január 4-5.

A már külföldi fellépőkkel is fűszerezett harmadik etap után a Made In Pécs Fesztivál folytatja útját, és 2019-ben immár negyedik alkalommal pezsdíti fel az év legelejét a rendezvény. Az alapkoncepció pedig a már jól bevált recept lesz: január 4-én egy masszív felvezető estével indul a fesztivál, január 5-én pedig ismét megannyi pécsi zenekart és egy újabb kiszemelt külföldi város - ezúttal Bécs - bandáit meózhatjuk majd a város klubjaiban! A Made in Pécs Fesztivál a pécsi zene és a pécsi zenekarok egész napos ünnepe! Reggel 10-től éjszakáig hat helyszínen - Made in Pécs Café, Pécsi Est, Szabadkikötő, Nappali, Trafik, Ti-ti-tá - 20 perces koncertek!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Fekete Lyuk - A pokol tornáca

Budapest, Kiscelli Múzeum, 2018. december 18. és 2019. június 23. között

A Kiscelli Múzeum 2018 decemberében kiállítást rendezett a híres Fekete Lyuk megnyitásának harmincéves jubileuma alkalmából. A tárlat a rendszerváltás korabeli budapesti underground egy szeletét mutatja be. Az 1980-as évek végén a Fekete Lyuk volt az egyetlen állandó alternatív zenei szórakozóhely Budapesten, mely beengedett mindenkit, aki az alternatív, a punk, a rock vagy a metál műfajokat képviselte. Sem korábban, sem később nem volt olyan gyűjtőhely, mely így össze tudta volna fogni a szubkultúrákat és azok képviselőit.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Isten - Nő 

Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, január 6-ig

A Hopp Múzeum kiállításának kiemelt célja, hogy a hindu istennők különböző megjelenési formáit az általuk betöltött női szerepek szerint mutassa be. Miközben az istennő szépségként, feleségként, anyaként és harcosként jelenik meg, a kiállítás arra a kérdésre keresi a választ, hogy ezek az idealizált női szerepek hogyan valósulnak meg a földi társadalomban. A kiállítás záróeseménye január 6-án 14:00 órától sok érdekességgel várja látogatóit.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Soharóza - Halas Dóra - Nagy Fruzsina: Tabu kollekció

Budapest, Trafó, január 5., 20:00

Test, szex, betegség, vér, halál, genderkérdés, horrormondókák gyerekeknek. Főszerepben a kényes témák és a külső-belső tabuk ihlette extravagáns ruhaköltemények. A Tabu kollekció a legendás PESTIESTI kosztümmágusának és a Soharóza vezetőjének közös vizuális és hangzó ínyencsége. Nagy Fruzsina jelmeztervező és Halas Dóra karnagy szakmáik ötvözéséből születő látványos divatkoncertje olyan játékos világképet rajzol elénk, melyben az izgalmas és titkon mindenkit foglalkoztató tabutémák vonulnak fel a mindennapok frusztrációinak kifutóján. Hogy végre egyszer farkasszemet nézhessünk velük.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük