Ingyenes szabadtéri mozi és jó bor: mi más kellhet egy tökéletes hétvégéhez?

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

mozi 1
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ősz kicsit hasonlít január elsejéhez, hiszen akárcsak az év első napja, az egyik legszebb évszak is új kezdetet szimbolizál. Esetünkben például megannyi szabadtéri program indulását, melyeket érdemes kihasználnod, amíg a nap sugarai még kellemesen melegítenek.

Ezen a hétvégén vár a 3. Budapesti Klasszikus Film Maraton, a X. Corvin Sörfesztivál, a Budapest Borfesztivál 2019, az Óbudai Kézműves Sörfesztivál, a Természetjáró Fesztivál, a TILOS28 Születésnap, a 10. Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show, az Őszi Etyeki Piknik és a KFC Street Fest - Ingyenes Fővárosi Rapcirkusz koncert. 

3. Budapesti Klasszikus Film Maraton

Toldi mozi, Francia Intézet, Szent István tér, Uránia Nemzeti Filmszínház, Puskin mozi, szeptember 4-11.

2019. szeptember 4. és 11. között harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Filmalap a Budapesti Klasszikus Film Maratont, a főváros nagyszabású nemzetközi filmfesztiválját. A restaurált klasszikus filmek seregszemléjén nyolc nap alatt mintegy 100 filmet láthat a közönség több budapesti moziban, és idén is lesznek Egerben és Győrben vetítések.

Budapestre érkezik Pierre Richard, Michael Nyman, Udo Kier, Johanna Ter Steege és Magda Vášáryová is. Budapesten a Szent István-bazilika előtt ismét lesznek ingyenes, szabadtéri vetítések. Eger városa idén is átveszi a Klasszikus Film Maraton programját, és a szeptemberi Győri Filmnapok is válogat a bemutatott filmekből.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

X. Corvin Sörfesztivál 

Budapest, Corvin sétány, szeptember 4-8.

Malátarajongók, figyelem! A rajongók a nyári szezont idén is ötnapos sörömökkel zárják, és immár 10. alkalommal gyűlnek össze a Corvin sétányon, hogy közösen áldozzanak a minőségi sörök oltárán. Mi vár rád? 20-nál is több kiállító közel 100-féle csapolt és üveges sörrel a világ minden tájáról. 

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Budapest Borfesztivál 2019

Budavári Palota, szeptember 5-8.

A Budavári Palota szeptemberben ismét megnyitja kapuit Európa legszebb borfesztiválja, és ezzel több ezer magyar és külföldi borkedvelő előtt! A világörökségi helyszín által kínált lenyűgöző panorámát egy pohár kiváló hazai borral élvezni szavakba nem önthető élmény. 

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Óbudai Kézműves Sörfesztivál - Kisüzem 2019

Budapest, óbudai Fő tér, szeptember 6-8.

Hazai nedűk seregszemléje több mint 20 magyar sörfőzde közel 200 kézműves sörével. Ingyenes zenei programok, gasztrocsemegék és sörfőzdei műhelybemutatók az óbudai Fő téren.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Természetjáró Fesztivál

Csattogó-völgy, szeptember 6-8.

A Magyar Természetjáró Szövetség idén második alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált. Szeptember 6. és 8. között három napon keresztül színes programkínálattal, túrákkal és koncertekkel várják a természetbe vágyókat.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

TILOS28 Születésnap

Budapest, Dürer Kert, szeptember 6-8.

Idén ünnepli a Tilos Rádió a 28. születésnapját a Dürer Kertben két napon át, szeptember 6-án és 7-én. Nagy öröm számukra, hogy olyan nagyszerű zenekarokkal ünnepelhetnek idén, mint a Žagar, a Kistehén, az Óperentzia vagy éppen Barabás Lőrinc - de a hallgatók nélkül nem lenne az igazi.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

10. Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show

Budapest, Kincsem Park, szeptember 7-8.

Mindenki hazaér a nyaralásból, a gyerekek beülnek az iskolapadba, de még olyan szép az idő, hogy kár lenne kihagyni egy vidám falatozással és izgalmas versenyekkel teli szabadtéri fesztivált, ami ráadásul sportszempontból az év lóversenyeseményének ígérkezik. Várnak téged is szeptember 6-8. között a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show rendezvényen! A legjobb ételek mellett szombaton ügető-, vasárnap galoppfutamok színesítik a délutánt.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Őszi Etyeki Piknik

Etyek, szeptember 7-8.

Must, bor, barátok, kultúra - Zöldül az Etyeki Piknik! Ízleld meg a Gasztrosétány remekeit, készítsd el a saját csokoládédat, fess halat, vagy ülj bele a piros fotelbe! Várnak mindenkit a pincék, présházak, a sajtos, a sonkás, a cukrász és a kis parasztudvar.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

KFC Street Fest - Ingyenes Fővárosi Rapcirkusz koncert

 Budapest Park, szeptember 8. 15:00-22:00

Tavaly nyáron debütált, idén pedig a nyolcadik szezont indította a Budapest Parkban az ország legnagyobb hiphopegyesülése, a Fővárosi Rapcirkusz - szeptember 8-án pedig igazi fesztiválhangulatot varázsolnak az ingyenes Street Festen! A KFC által szervezett eseményen egy egészen egyedülálló, korszakokon és stílusokon átívelő, monumentális produkciónak lehettek szem- és fültanúi, ahol ezúttal is a hiphopszcéna krémje mutatja meg magát nagyzenekaros kísérettel. 

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük