Fesztivál a tóparton és az erdő mélyén: 5 kihagyhatatlan hétvégi program

Mindegy, hogy a fővárosban vagy másfelé kalandoznál, hiszen országszerte szuper élmények várnak!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hamarosan lapozhatunk egyet a naptárban, hiszen beköszönt a szeptember, és szerencsére még a jó idő is velünk marad, hiba lenne hát otthon, a négy fal között ücsörögni, amikor több helyszínen is felejthetetlen bulikat ígérnek a fesztiválok és a kultúra szerelmeseinek!

Ezen a hétvégén Dunapest Fesztivál, Ohmydeer Festival, Zsidó Kulturális Fesztivál, Budavári Könyvünnep és III. UbikEklektik fesztivállal várnak. Csemegézz bátran a port.hu programajánlójából!

Dunapest Fesztivál

A Duna mentén, augusztus 31. - szeptember 2.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Budapest Főváros Önkormányzata által életre hívott és támogatott Dunapest Fesztivált. A Dunapest nyárzáró hétvégéjén a főváros folyó menti helyszínein száznál is több művész és előadó programjait élvezve kerülhetnek közelebb a Dunához.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Ohmydeer Festival

Nagykanizsa, augusztus 31. - szeptember 1.

Magyarország legújabb nemzetközi fesztiválja a tóparton és az erdő mélyén. Nemzetközi és magyar sztárfellépők: Morcheeba (UK), Toploader (UK), Apparat DJ set (GER), Weval (NL), Ákos, Wellhello, Dope Calypso, Middlemist Red, Zagar, Fran Palermo, Blahalouisiana, Szabó Balázs és Bandája, Hősök, 30Y, számos zenekar és DJ, valamint kulturális kísérőprogramok.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Zsidó Kulturális Fesztivál

Budapest, Dohány utcai Zsinagóga, Hegedűs Gyula utcai zsinagóga, Budapesti Zsidó Hitközség Goldmark terme, Uránia Nemzeti Filmszínház, augusztus 26. - szeptember 2.

Különleges programok és sztárvendégek az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon, amely augusztus 26. -szeptember 2. között csodálatos helyszíneken, különleges programokkal és híres előadókkal, több hazai és nemzetközi hírű sztárvendéggel várja a közönséget.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Budavári Könyvünnep

Budai Vár, Szentháromság tér, augusztus 31. - szeptember 2.

Irodalmi, családi és zenés programok a Budai Várban szeptember első hétvégéjén a Szentháromság téren!

A programról részletesebben itt olvashatsz.

III. UbikEklektik

Zsámbéki Színházi Bázis - Műemlék Rakétabázis, augusztus 30. - szeptember 2.

Az UbikEklektik egy párhuzamos jelenben játszódó fesztivál, amely megteremti a legkülönbözőbb művészeti ágak együttműködését. A szokatlannak tűnő művészeti stíluskavalkád, az össze nem illő irányzatok párosítása eddig már többször bizonyított az összeszokott szervezőcsapattól. A fesztiválra az élőzenétől az elektronikusig minden stílust meghívnak a szervezők, összeboronálják a képzőművészetet, filmet, zenét és színházat, és hazai kistermelőket hívnak, hogy kínálják a jobbnál jobb termékeiket.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Képzelt Város, Tpsrprt

Budapest, A38 Hajó –Koncertterem-, szeptember 1. 20:00

Az építészhallgatók által alapított Képzelt Város kitűnő poszt-rock zenekar végre visszatér a hajóra! Folyamatosan készülnek az új dalok, amelyek közül párat meg is mutatnak. Vendégük a fiatal Tpsrprt lesz, akik ha minden igaz, itt mutatják be az első nagylemezüket is.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

IV. Érdi Jazz Fesztivál - A jazzért mindig érdemes!

Érd, több helyszínen, szeptember 4-9.

Az immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Érdi Jazz Fesztivál azokhoz szól, akik már nyitottak e műfaj bensőséges kifejezésmódjára, a zene szabadságára. Szól azoknak, akik családjukkal, barátaikkal szeretnének eltölteni egy-egy estét a legkiválóbb előadók társaságában, és megszólítja azokat, akik nyitottak az újdonságokra, és szívesen közelebb kerülnének ehhez az izgalmas zenei műfajhoz. A jazzfesztivál három helyszíne más-más környezetével egyedi produkciók megrendezésére ad lehetőséget, így gazdagítja az Érdi Napok programsorozatát egy érdekes új színfolttal. A rendezvény ingyenes.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Közösségi Kertek Éjszakája

Budapest, több helyszínen, szeptember 1. 17:00-20:00

A közösségi kertek olyan apró oázisok a nagyváros sivatagában, amik nemcsak az ott kertészkedőknek szereznek sok-sok örömet, de a környékre is jó hatással vannak, olykor láthatatlanul is, hiszen javítják a levegőt, sőt, növelik a biodiverzitást. Most ezekbe az apró, olykor rejtett kertek életébe lehet bekukucskálni szeptember 1-jén, szombaton, a Közösségi Kertek Éjszakáján. A csatlakozó kertek listája és a részletes program megtalálható az esemény Facebook-oldalán. A belépés ingyenes, de adománnyal támogathatod a kerteket.

Ezt is szeretjük