5 kihagyhatatlan program a hétvégére - A könnyűzeneitől a kutyabarátig
Ismét megnyitja kapuit a Művészetek Völgye, de nem ez az egyetlen toplistás rendezvény.

fesztival
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Frissítő élmények a vízparton túl is várnak, így, ha nemcsak a strandot választanád július harmadik hétvégéjén, ajánlunk néhány lebilincselő programot, ahova még a kánikula elől is elmenekülhetsz.

Ezen a hétvégén Campus Fesztivállal, Művészetek Völgyével, veszprémi Utcazene Fesztivállal, DogMopolitan Kutyafesztivállal és Tolongó Idők plakátkiállítással várnak.

Campus Fesztivál 

Debrecen, július 18-22.

Az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei rendezvényén a jubileumhoz méltó kínálattal várják az érdeklődőket - 17 helyszínen ötszáznál is több program közül válogathatnak majd a fesztiválozók. A legismertebb hazai és külföldi sztárfellépők, humoristák, színészek, filmvetítések, civil utca, gasztro- és borfalu garantálja a minőségi szórakozást.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Művészetek Völgye

Kapolcs/Taliándörögd/Vigándpetend, július 20-29.

Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend épületei minden nyáron tíz napra átalakulnak, és az udvarok, templomok, közösségi terek megtelnek koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal. Idén több mint 1500 program várja a látogatókat 28 programhelyszínen és negyven kisebb helyszínen. A hazai kedvencek mellett olyan nemzetközi előadók is fellépnek majd, mint az Asian Dub Foundation, a DePhazz, a Triggerfinger vagy Rebecca Ferguson.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Veszprémi Utcazene Fesztivál

Veszprém, július 18-21.

Veszprém minden júliusban néhány napra igazi fesztiválvárossá alakul át: különböző stílusú utcai formációk zenélnek délutántól késő éjszakáig a belvárosban. Délutántól kora estig az idén kiválasztott húsz utcazenész verseng a szakmai és a közönség díjáért, este pedig nemzetközi fellépők és elismert utcazenészek muzsikálnak.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

DogMopolitan Kutyafesztivál 

Budapest, július 21.

Az ember és a kutya között mindig létezett egy különös kapcsolat, ami a mai napig összetartja őket. Erre a különleges kapcsolatra alapozva rendezik meg az I. Dogmopolitan Festivalt, a Bókay-kertben, ahol négylábú cimboráink is kedvükre futkározhatnak. Nem kizárólag az ebeket érintő szakmai programok várják a kutyabarátokat, hanem könnyűzenei koncertek és egyéb tematikus programok is.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Tolongó Idők plakátkiállítás

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, augusztus 25-ig

A plakát a modern nagyvárosi társadalom üzenőfala. Technikai lehetősége - a 19. század elején elterjedő litográfia - alkalmassá tette, hogy tömegesen és nap mint nap vihesse utcára üzeneteit. A MNM időszaki kiállítása azt mutatja be saját gyűjteménye segítségével, hogy a fejlődés bűvöletében élő, modern magyar társadalom mit láthatott - 1890 és 1989 között - az üzenőfalon: újdonságokról, lehetőségekről, szükség- vagy kényszerhelyzetekről.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Képek: Getty Images Hungary, Pixabay.

Ezt is szeretjük